You are currently viewing Az igazi tavaszra várni kell!

Az igazi tavaszra várni kell!

Ugyan a meteorológiai tavasz már szerdán elkezdődik, de az igazi napsütéses tavasz még várat magára, sőt a tél kisebb jelei is feltűnnek újra és újra!

A hétvégi télies idő és a vele érkező ciklon lassan távolodni látszik a napokban, de a felhők még egy ideig velünk lesznek, kisebb esőre is kilátás van a héten, a tavasz még várat magára.

Becsei Nóra fotója

Szürke, borongós!

Szerdán és csütörtökön is szürke időnk lesz, egy ciklon felettünk lesz, melyből főleg csütörtökön gyenge esőre lesz kilátás. Ezen a két napon élénk lesz az északkeleti szél. A hőmérséklet szerdán 8-10, majd csütörtökön a csapadékos idő miatt is a maximumok 5 és 7 fok között alakulhatnak csupán.

Deák István fotója

Pénteken továbbra is a felhőké lesz a főszerep. Elvétve előfordulhatnak záporok, de számottevő eső nem várható. A maximumok 7 és 9 fok között alakulhat. A változó irányú szél mérsékelt lesz. Estére szakadozni kezd a felhőzet, de még mindig sok lesz a felhő.

Előbukkan a nap!

Szombaton felszakadozik a felhőzet, több órás napsütés várható. Hajnalban többfelé lehet talajmenti fagy. Napközben a maximumok pedig 10 és 12 fok között alakulhatnak.

Virág Nikolett fotója

Újabb hidegfront!

Vasárnap egy hidegfront hatására újból megérkeznek a vastagabb fellegek, mellé pedig megérkeznek a záporok is. Feltámad az északnyugati szél. A hőmérséklet is hűlni kezd, a maximumok 5 fokig emelkednek csupán.

Kiss Dóra fotója

Előzetes modell előrejelzések alapján hétfőn egy mediterrán ciklon érinti térségünket, melyből kevés hó is eshet, de megmaradásra nincs esély, inkább csak látvány lesz. A jövő hét elejére újra visszatérhetnek az éjszakai fagyok, az igazi tavaszra még várni kell.

Kiemelt kép – Kozma Roland