You are currently viewing Havat hoz az éjszaka!

Havat hoz az éjszaka!

Átmenetileg szünetel a térség egy részén a csapadék, de még nincs vége a csapadékos időnek, nyugat-délnyugat felől újabb és újabb csapadékgócok érkeznek!

Az éjszaka első felében a csapadék javarészt eső lesz, majd fokozatosan, ahogy érkezik a hidegebb levegő, úgy vált előbb havasesőbe, illetve havazásba. Az intenzívebb gócoknál az esőbe keveredhet már egy-egy hópehely. Az éjféli óráktól legtöbb helyen már tiszta havazás várható!

Az intenzívebb gócokban több centi olvadozó hó eshet!

Györkő Zsombor fotója

A Mecsek magasabb pontjain, illetve a térség egy részén, ahogy a térkép is mutatja, több centi friss olvadozó hóréteg lehullhat. Gyorsan fog olvadni, így nem sokáig élvezhetjük a fehér tájat.

A Mecsek kifehéredhet, de szánkózásra alkalmatlan lesz!

Vasárnap folytatódik a csapadékos idő előbb mindenhol havazás, majd napközben többfelé vált a csapadék havasesőbe, esőbe. Az intenzívebb hózáporos tömbökből átmenetileg kifehéredhet a táj, de gyorsan olvadni fog. A hőmérséklet maximuma 1 és 3 fok között alakulhat.

Frissítés! (23:25)

Fokozatosan terjeszkedik a hideg a térségben, egyre többfelé vált a csapadék havasesőbe, sőt a térség déli felén és a Mecsekben szakad a vizes, tapadó hó.

A Mecsek magasabb pontjain reggelre 10 cm hó is összejöhet, és sík terepen is kialakulhat összefüggő hótakaró, de ez folyamatosan olvadni fog!

Györkő Zsombor fotója

A csapadék egészen hétfőn délig kitarthat, de a mennyiség fokozatosan csökkenni fog, illetve a hótakaró olvadni fog.