You are currently viewing Zivatarok, majd havazás!

Zivatarok, majd havazás!

Gyökeres fordulatot vesz időjárásunk a hétvégén. Pénteken egy ciklonnak köszönhetően zivatarok lehetnek, szombat estétől havazás alakulhat ki, de nem mindenhol!

Pénteken hajnalban nyugat felől egy ciklon érkezik, melynek hatására feltámad a délnyugati szél. Élénk, olykor már erős lökések alakulhatnak ki. Nyugat felől egy vonalba rendezett csapadéksáv érkezhet, melyben kialakulhat egy-egy zivatar is. Ez a csapadéksáv gyorsan átvonul felettünk.

Jászkai Gábor fotója

A hőmérséklet maximuma 15 és 17 fok között tetőzik. Estére mérséklődik a délnyugatias légmozgás, szakadozott lesz a felhőzet, a minimumok 10 fok körül alakulhatnak.

Markáns hidegfront érkezik!

Jelentős csapadék várható! – Farkas Szilvia fotója

Szombaton hajnalban a délnyugati szél süvíteni fog, többfelé lehetnek erős lökések is. Reggelre ez változik, hiszen a szél északnyugatira fordul és viharossá fokozódik. Északnyugat felől egy markáns hidegfront érkezik, mely jelentős csapadékot hoz magával.

A front hullámot vet felettünk, így jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Egész nap csapadékos időre kell számítani. Az északnyugati szél délutánra mérséklődik.

Estétől havazásba vált!

Györkő Zsombor fotója

Késő este megérkezik a hidegebb levegő, és egyre többfelé vált az eső havasesőbe, majd havazásba. Sellye-Vajszló-Mohács képzeletbeli vonaltól délre és a Mecseken átmenetileg jelentősebb (5-8 cm feletti) olvadozó hótakaró alakulhat ki vasárnap reggelre. A térség más tájain is átválthat havazásba a csapadék, de arra számítunk, hogy a nem említett területeken inkább havaseső fog esni.

Vasárnap reggel még többfelé várható havazás, majd a déli órákra visszavonulót fúj a csapadék. A hőmérséklet reggel -2 és +1, míg délután 1 és 3 fok lehet. Az északi szelet egész nap élénk, olykor erős lökések követhetik. Egész nap borult lesz az égbolt. A hó a nap folyamán jelentős olvadásba kezd!

Kiemelt kép – Dávidné Varga Ildikó

This Post Has One Comment

Comments are closed.