You are currently viewing Télies idővel és havazással búcsúzik a február!

Télies idővel és havazással búcsúzik a február!

Kedden még melegrekordok dőltek, szombaton és vasárnap akár havazhat is. Markáns lehűlés érkezik, na, de milyen mértékű?

Szerdán még viszonylag nyugodt időnk lesz, szűrt napsütés várható, majd az éjszaka folyamán északnyugat felől megvastagszik a felhőtakaró. A hőmérséklet maximuma eléri a 14 és 16 fokot.

Csütörtöktől érkezik a változás!

Az anticiklonális helyzet megszűnik és egyre inkább a frontok és a ciklonok veszik át a főszerepet. Napközben sok lesz a felhő felettünk, kevés napsütés várható. A hőmérséklet maximuma 13 és 15 fok között alakul. A délkeleti, déli szél mérsékelt lesz. A kora esti órákban délnyugat felől egy felhősáv vonul át felettünk, melyből néhány milliméter eső várható. Csütörtökről péntekre virradóra esős időnk lesz.

Farkas Szilvia fotója

Péntek reggel még némi csapadék várható, majd fokozatosan kelet felé vonul a csapadéksáv. A déli órákra viharossá fokozódik a délnyugati szél, és több hullámban újabb csapadéksávok érkeznek, záporok formájában, de egy-egy zivatar sem kizárt. A maximumok ezen a napon is 15 fok felett lehetnek! A délnyugati szél egész nap élénk, olykor erős lesz!

Szombaton érkezik a markáns lehűlés!

GFS modell előrejelzése – Érkezik a hideg levegő!

Szombat hajnalban északnyugat felől megvastagszik a felhőzet és elered az eső. A délnyugati szelet délelőtt viharos északnyugati váltja, megérkezik térségünkbe a hideg- Míg a reggeli órákban még 8-10 fok lesz, délután a hőmérő higanyszála alig éri el az 5 fokot. A csapadék egészen a délutáni órákig kitart, majd kis szünet után visszahullámzik a front, így újabb csapadékhullásra van kilátás. Kezdetben eső várható, amit egyre inkább havaseső és hó fog váltani.

Kiss Csaba fotója

Vasárnap borult lesz az ég, kezdetben havazni fog, majd fokozatosan esőbe válthat a csapadék. Hajnalban többfelé lehet fagy és napközben is 5 fok alatt marad a hőmérséklet maximuma. A délelőtti órákban feltámad az északnyugati szél, de csak 40-50 km/h lökések várhatóak.

Hétfőn összetett felhőzet mellett még az északnyugati szelet kísérhetik élénk, olykor erős lökések. Többfelé fordulhat elő gyenge havazás és hózápor.

Kiemelt kép – Wlake Márti