You are currently viewing Milyen idő lesz a hétvégén?

Milyen idő lesz a hétvégén?

A tavaszi szél nem fog vizet árasztani, de a meleg levegőt meghozza, majd a hét legutolsó napján egy hidegfront érkezik, jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Pénteken reggel még sokfelé képződik köd, de északnyugat felől már vastagabb felhőtakaró is érkezik térségünk fölé, csapadék nem várható. A hajnali minimumok -1 és +2 fok között alakulhatnak. A délelőtti órákban megélénkül, olykor megerősödik a nyugati szél.

Molnár-Virág Nikolett fotója

 Délután továbbra is sok felhő lesz felettünk, és a szél is élénk lesz. A maximumok 12 és 14 fok között alakulhatnak. Estére teljesen beborul, de enyhe lesz az éjszaka. Este 6 és 8 fok várható.

Szombaton reggel erősen felhős lesz az égbolt, némi napsütés előfordulhat a délelőtti órákban. A nyugati szél továbbra is élénk marad. A hajnal igen enyhe lesz az előzőkhöz képest, 4 és 6 fok várható.

A déli órákra eléri a hőmérséklet a 10-12 fokot. A maximumok egészen 15 fok körül alakulhatnak majd. Délután felszakadozik a felhőzet, néhány órára kisüthet a nap. A nyugati szél továbbra is élénk marad. Este marad a változóan felhős idő, a minimumok 5 és 7 fok között alakulhatnak.  

Vasárnap érkezik a változás időjárásunkban!

Szabó Szilvia fotója

Reggel még lehet némi napsütés, majd északnyugat felől borulni kezd az ég. Csapadék a nap első felében nem lesz. Enyhe lesz a reggel 3 és 5 fok közötti minimumokat mérhetünk, de a magasabban fekvő területeken 6 és 8 fok is lehet. A front érkezése előtt enyhe lesz a levegő, a maximumok 10 és 13 fok között alakulhatnak.

A délnyugati szelet főleg a délelőtti és kora délutáni órákban erős, olykor viharos lökések kísérhetik, majd a késő délutáni órákra teljesen legyengül.

Meteo Mecsek fotója

Kora este északnyugatira vált a légmozgás és egy hidegfront érkezik. Megérkezik a csapadék is, de jelentős mennyiség nem várható. Vasárnapról hétfőre virradó hajnalra lehet több eső. Az északnyugati szél feltámad, viharos lökések várhatóak, de szerencsére hétfőn napközben ez mérséklődik is.

Érdemes tehát a túrabakancsot előkeresni, hiszen nagyon szuper időnk lesz, főleg a szombati napon, de vasárnap a nap első felében is érdemes kiruccanni.

Itt is van egy nagyon jó túraajánlat!

Kiemelt kép – Ani Annamarie Szabó