You are currently viewing Enyhe idő, majd viharos szél!

Enyhe idő, majd viharos szél!

Szinte tavasziasra vált térségünkben az időjárás. Napról napra melegebb lesz, de hétvégéig hajnalban még fagyhat.

Szerdán reggel többfelé képződik köd és párafolt, mely a délelőtt folyamán gyorsan feloszlik. A minimumok -3 és +1 fok között alakulnak, a hidegebb a mélyebben fekvő völgyekben lesz. A délies légmozgás mérsékelt lesz. Délután felhőmentes időnk lesz, sokat fog sütni a nap. A hőmérséklet maximuma 7 és 9 fok között alakul. Estére a hőmérséklet újból 5 fok alá csökken. Marad a derült idő.

Györkő Zsombor fotója

Csütörtök hajnalban a hőmérséklet kevéssel fagypont alatt fog alakulni. Délelőtt derült időnk lesz, de néhol lehetnek köd és párafoltok. A déli szelet többfelé váltja nyugati, de marad mérsékelt. A délelőtt első felében marad a napos idő, majd északnyugat felől vastagabb felhők érkeznek, de esni nem fog. A hőmérséklet maximuma 10 és 12 fok között várható. A nyugati szél marad mérsékelt.

Hidegfrontnak köszönhetően feltámad a szél!

Péntek reggel már vastagodnak a felhők, de csapadék nem várható. A minimumok kevéssel fagypont felett alakulhatnak. A délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Több-kevesebb napsütés a nap első felében valószínű.

Erősödik a pollenkoncentráció is!

A délutáni órákban a hőmérséklet maximuma 11 és 13 fok között alakulhat, enyhe lesz az idő. A délnyugati szél a kora esti órákra erőssé, olykor viharossá erősödik, majd éjjel északnyugatira vált, és átmenetileg viharossá fokozódik egy hidegfrontnak köszönhetően. 

Koborzán Prohászka Szilvia fotója

Szombat reggelre mérséklődik a légmozgás, de a térség keleti felében lehetnek viharos lökések. A felhőzet átmenetileg felszakadozik, majd újból megvastagszik a felhőtakaró. A szél a térség minden táján mérséklődik. Délután változóan felhős időben lesz részünk, csapadék csak elvétve gyenge zápor formájában fordulhat elő. A hőmérséklet hajnalban +3 és +5, míg nappal 10 és 13 fok között alakulhat.

Vasárnap újból egy hidegfront érkezik, hajnalban is elég enyhe időnk lesz, a minimumok 5 és 7 fok közé tehetők. Délelőtt sok lesz a felhő, de csapadék nem várható, majd a déli óráktól északnyugat felől egy front vonul át felettünk, feltámad, sőt viharossá fokozódik az északnyugati szél és többfelé ered el az eső. A záporok mellett zivatarok kialakulására is esély tárulkozik.

Viharossá fokozódik a szél!

Újból fákat döntögethet a szél – Kóró Anna fotója

A front elvonulása után feltámad az északnyugati szél, vasárnapról hétfőre villadó éjszaka többfelé lehetnek viharos, akár 70-90 km/h-s széllökések is. Előreláthatólag a szél hétfőn átmenetileg veszít erejéből, de kedden újból viharossá fokozódhat a szél. Erőteljes lehűlés érkezik!

Kiemelt kép – Bojcsev-Szabó Orsi