You are currently viewing Jelentős változást hoz a hétvége!

Jelentős változást hoz a hétvége!

Jelentős változást hoz a hétvége időjárása. Lassan szűnnek az éjszakai fagyok és több felhő is lesz az égen. Akár ki is tavaszodhat!

Pénteken reggel még többfelé előfordulhatnak komolyabb fagyok. A minimumok -8 és -6 fok között alakulhatnak. Egész nap napos időnk lesz. egy felhő sem lesz az égen. A nyugati szél gyenge marad. Délután a maximumok 4 és 6 fok között alakulhatnak. Estére újból hűlni kezd a levegő, marad a derű.

Szombaton egy melegfront érkezik!

Szombaton hajnalban még sok napsütésre számíthatunk, majd délelőtt északnyugat felől egy melegfront és az ahhoz tartozó felhőzet érkezik. A nyugati szél mérsékelt lesz, de a front érkezésekor átmenetileg megélénkülhet. A hőmérséklet maximuma 5 és 7 fok között alakul. Erősen felhős időnk lesz, de esni nem fog.

Bojcsev-Szabó Orsi fotója

Vasárnap a hajnali órákban egy csapadékmező vonul át felettünk, mely egész délelőtt felettünk lehet. Kezdetben vegyes lehet a csapadék (havaseső), majd egyre inkább esőbe vált a csapadék. A hőmérséklet minimuma 0 és +3 fok között alakul. A kora délutáni órákban szűnni kezd a csapadék, de marad az összefüggő felhőzet. A délutáni maximumok 7 és 9 fok között alakulhat! Az északi szél főleg a délelőtti órákban élénk lesz.

Hétfőn változóan felhős időben lesz részünk. Csapadék nem várható. A minimumok reggel -2 és +1 fok között alakulhatnak. A késő délutáni óráktól nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. A hőmérséklet maximuma 7 és 9 fok között alakulhat. Az északi szél mérsékelt lesz.

Kedden hajnalban még néhol fagy előfordulhat, de összességében pozitív hőmérsékletre készülhetünk. Sok napsütés várható, alig lesz felhő az égen. A déli órákban feltámad az északnyugati szél, majd délutánra veszít erejéből. A hőmérséklet maximuma 8 és 10 fok között alakul.

Napról napra melegebb lesz!

Rattinger Eszter fotója

Szerdán folytatódik a zavartalan napsütés, kellemes koratavaszias időnk lesz. Hajnalban még fagypont közelében lesz a hőmérséklet, majd gyorsan emelkedni kezd. Délután folytatódik a napos, száraz idő, a hőmérséklet maximuma 8 és 10 fok között alakulhat.

Csütörtökön hajnalban fagypont közelében lehet a hőmérséklet, majd napközben kitavaszodik az idő. Kezdetben zavartalan lesz a napsütés, majd a délutáni órákban észak felől vastagabb fátyolfelhő húzódhat fölénk. A maximumok 9 és 11 fok között alakulhatnak. A délkeleti szél mérsékelt lesz.

Kiemelt kép – Vágó István