You are currently viewing Oké, nálunk ez van de mi van máshol?
(Turi Eszter)

Oké, nálunk ez van de mi van máshol?

a 36 órás illetve a 7 napos előrejelzésünkben leírtuk, hogy Baranya vármegyére milyen időjárás vár az elkövetkezendő napokban de most gondolatban utazzunk el Minnesotába!

Minnesota állam

Minnesota az Amerikai Egyesült Államok időrendileg 32. tagállama. Az ország északi részén fekszik a Kanadával közös határ mentén. A mai Minnesota állam a korábbi Minnesota terület keleti feléből és a Wisconsin terület kisebb részéből jött létre. 1858-ban lett az Unió része. Nevének jelentése dakota nyelven éggel színezett víz.

Milyen időjárás várható hétfőre?

Továbbra is az átlag feletti a hőmérséklet a térségben, de hétfőn a beköszönő hidegfrontnak köszönhetően eljön a télies idő.

Vasárnap már nemvolt olyan meleg, mint szombaton, a térségbe vonuló gyenge hidegfront miatt, mely kevés felhővel és esetlegesen zivatarokkal járt. A hőmérséklet átlag feletti maradt, a maximumok a 20 fok körül alakultak, és egész nap tiszta volt az égbolt

És itt fontos megjegyezni, hogy az amerikaiak  Fahrenheit hőmérsékleti skálát használnak.
Celsiusra a Fahrenheit úgy tudjuk átszámítani hogy az adott Fahrenheit fokból kivonunk 32-őt majd ezt a számot elosztjuk 1-8-al. Tehát [°C] = ([°F] – 32) : 1,8. Visszafelé pedig úgy tudunk váltani, hogy [°F] = [°C] · 1,8 + 32. Az amerikaiak is úgy mondják a hőfokokat mint mi, az az elhagyják a mértékegységet és csak annyit mondanak hogy, „fok” (degrees), de ez ne zavarjon össze minket, mivel Egyesült Államokbeli jelentésről és térségről van szó, ezért természetesen a szerző Fahrenheit fokra gondolt. Ha átváltjuk a 20 fahrenheit fokot Celsius fokra akkor -6.67-kapunk kerekítve.

Vissza az előrejelzésre!

Az esti órákban megélénkül a szél, hétfőre dél felől több felhő érkezhet, és melegebb lesz, 40 fok felé közelít a legmagasabb hőmérséklet (4.45 kerekítve Celsius fok).

7 napos előrejelzés az Egyesültállamok beli Minnesota állam területére
(FOX)

Érdekesség még talán, hogy az angolszász országokban vasárnappal kezdődik a hét és nem hétfővel. Továbbá azt is megfigyelhetjük, hogy semmijen mértékegységet nem írtak oda ebben a 7 napos előrejelzésben a számok után de természetesen ezek Fahrenheit-ben vannak.