You are currently viewing Frontmentes napok!

Frontmentes napok!

Jó hír a frontra érzékenyeknek, a következő egy hétben messze elkerülik térségünket a légköri frontok. Viszont hajnalonként igen hideg várható.

Egy anticiklon alakíja az időjárásunkat, így a frontok nem tudják megközelíteni a térségünket. Így a csapadék is messze elkerüli térségünket. Ugyan felhőátvonulások lesznek, de javarészt napos időben lesz részünk. No de lássuk a részleteket.

Lohrencz Zsuzsanna fotója

Hétfő hajnalra mindenütt derült, illetve gyengén felhős égboltra tekinthetünk. A vasárnap napközben még élénk szél teljesen legyengül, mérsékelt kategóriát sem fogja elérni. A leghidegebb hajnali órákban -8 és -6 fok között alakulhatnak a minimumok.

Napközben folytatódik a gyengén felhős-napos idő. A hőmérséklet maximuma éppen csak el fogja érni a 0 fokot, hideg időnk lesz. Ahogy lemegy a nap, zuhanni kezd a hőmérséklet, estére a minimumok -4 fokig csökkennek. Az északi szél mérsékelt lesz. Csillagfényes éjszakára készüljünk!

Kedden reggelre egy árva felhő sem lesz az égen. Zavartalan lesz a napsütés. Az északi szél egész nap mérsékelt és élénk között fog táncolni. A hőmérséklet hajnalban -9 és -6 fok közé fog csökkenni.

Kóródi Barbara fotója

Délután folytatódik a napos, de hűvös idő. A maximumok 0 és +2 fok között alakulhatnak. Estére újból gyorsan csökkenni kezd a hőmérséklet, újra komolyabb fagyokra van kilátás.

Szerdán hajnalra északkelet felől felhők érkeznek, így a minimumok csupán -4 fokig csökkenne majd. Napközben gyengén felhős égbolt mellett sok napsütésre kell számítanunk. Az északkeleti szelet délelőtt többfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések. A maximumok 1 és 3 fok között alakulhatnak.

Estére elhagyják térségünket a felhők, újból derült égboltra készülhetünk. A minimumok -5 fokig csökkennek.

Nagyobb tavaink elkezdhetnek jegesendi, de nem fognak befagyni!

Györkő Zsombor fotója

Csütörtökön egész nap felhőmentes, napos időben lesz részünk. A reggeli minimumok -7 és -5 fokig csökkennek, hideg reggelünk lesz. A keleti-délkeleti szél mérsékelt lesz, de főleg a délelőtti órákban lehet egy-egy élénk lökés. A nappali maximumok 2 és 4 fok között alakulnak, lassan enyhül az idő.

Hétvégén lassú enyhülés érkezik!

Pénteken reggel újból napos időre ébredhetünk. A hőmérséklet minimuma -6 és -4 fok között alakulhat. A déli óráktól észak felől előbb a fátyolfelhőzet, majd utána az alacsonyabb szintű felhőzet is megérkezik. A délnyugati szél egész nap mérsékelt lesz. A hőmérséklet maximuma 4 és 6 fok között lehet.

Sándor Petra fotója

A hétvégén hajnalonként még lehetnek keményebb fagyok, de fokozatos enyhülés veszi kezdetét, ekkor a maximumok már alulról súrolhatják a 10 fokot. Sok lesz a felhő fölöttünk, de csapadékra nem kell számítanunk. Az északi szél többször megélénkül, olykor megerősödik.

Kiemelt kép – Turi Eszter