You are currently viewing Szélvihar érkezik!

Szélvihar érkezik!

Kérünk mindenkit vegye komolyan a figyelmeztetéseket, ugyanis tényleg nagyon szélsőséges időjárás jön szombaton. Veszélyes károkozó szél érkezik!

Szombaton egy hidegfront érkezik, melynek hatására feltámad a szél. Sajnos a friss modellelőrejelzések nem csökkentik a szél erősségét, hanem frissítésről frissítésre emelik azt.

ECMWF – OMSZ

Szombaton kora reggel már viharos lökésekre készülünk, de a fő műsor az 10 és 16 óra között fog lejátszódni. A legszelesebb órákban 100 és 110 km/h közötti lökésekre kell készülnünk.

Az ekkora erejű szél megbonthatja a tetőt, letépheti a redőnyt, fákat csavarhat ki gyökerestül, állványokat dönthet össze, cserepet szedhet le a tetőről, illetve áramkimaradásokat okozhat.

Gondokat okozhat a közlekedésben!

Mind autóval, mind a vonattal közlekedőknek rossz hír, hogy a fa kidőlések miatt számítanunk kell akadályokra a közlekedésben.  Meghosszabbodó menetidővel számoljunk.

Miklósi Gábot- 444 fotója

A Mecseken lesznek a legnagyobb lökések!

A Mecsek magasabb pontjain a széllökés elérheti a 110 km/h-t. Itt is lehetnek fa kidőlések. Szombaton nem érdemes a Mecsekbe menni, életveszélyes lehet ott tartózkodni.

Walke Márti fotója

Érdemes készülni arra is, hogy áramkimaradások lesznek.

A szél az esti órákra erősen viharosból, viharosra vált, de még az is tud okozni károkat. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Vegyétek komolyan a figyelmeztetéseket, komoly menet lesz a holnapi!