You are currently viewing Mobilfotós tippek – 13. rész – Szelfie!

Mobilfotós tippek – 13. rész – Szelfie!

Bármilyen eszközzel is fotózol, az előkészületek, a tervezés, legalább olyan fontos, mint maga a fotózás! Az ördög ugyanis a részletekben rejlik.

A szelfie!

A selfie magyar megfelelője az „Önfotó”, azaz olyan fénykép, amit készítője önmagáról készít.Az angol kifejezés jobban elterjedt hazánkban, szerintem már mindenki találkozott vele.

Először komponálj és ha elégedett vagy az eredménnyel, nézz a kamerába és exponálj! Használhatod az időzítőt is! Késleltetett expozícióval ugyanis, stabilabban tudod fogni a telefont és van elegendő időd komponálni, a kamerába nézni!

Tedd állványra a mobilod és kapcsold be az időzítőt! Így nagyobb képkivágást használhatsz, mert távolabb tudsz menni a telefonodtól, mint amilyen hosszú a kezed!

Ha többen lesztek a képen, esetleg csoportképet készítesz, ne középre állj, hanem a csoport valamelyik szélére. Nem valami elegáns megoldás a többieknek hátat fordítani. Tiszteletlenséget sugároz, mintha csak az számítana Neked, hogy Te legyél a középpontban. (Legalábbis szerintem.)

Érdemes arra is figyelni, hogy a képszéleken hagyj elég helyet! Nem csak azért, hogy ne vágj bele valakinek az arcába/fejébe, hanem azért is mert a mobilok nagylátószögű kamerájának „köszönhetően”, a fotó szélein torzulnak a dolgok.

Szelfibot: Úgy tartsd lehetőleg, hogy ne látszódjon a fotón, hogy azzal készült! Az olyan béna!

Szép fényeket! Meséld el képekkel!

Kártya: 

https://www.facebook.com/JGFOTO.Pecs/photos/a.230260825914992/491863039754768

A cikket a JG Fotó Pécs támogatta!