You are currently viewing Erőteljes melegedés!

Erőteljes melegedés!

A hét végén még marad a télies idő, de vasárnap már egyre többfelé süt ki a nap, szakad fel a felhőzet. Keddtől erőteljes felmelegedés érkezik.

Fagyos hajnalok!

Wojciechowski Borbely Judit fotója

Vasárnap reggel még sok lesz a felhő felettünk, majd észak felől fokozatosan szakadozni kezd. A hőmérséklet reggel fagypont körül alakul, és napközben is marad 5 fok alatt. Az esti órákra viszont a szakadozott felhőzet miatt gyorsan csökkenni kezd a hőmérséklet, a minimumok -5 és -3 fok között alakulhatnak, a völgyekben lehet a hidegebb.

Hétfő reggel közepesen felhős lesz az ég. A hőmérséklet minimuma -5 fokig csökken, de a déli órákban már elérheti az 5 fokot. Élénk déli széllel enyhébb légtömegek érik el a térségünket.   Délután a változóan felhős idő mellett lehet némi napsütés is, csapadék nem várható.

Feltámad a szél!

Molnár-Virág Nikolett fotója

Kedden hajnalban feltámad a nyugati-északnyugati szél. Egy hidegfront érkezik. A hőmérséklet hajnalban a völgyekben kevéssel fagypont alatt alakulhat, de a térség nagy részén 2-4 fok között alakulhat. Főleg a délelőtti órákban lehet erős, olykor viharos az északnyugati szél.

Csapadék nem várható, délelőtt áthalad felettünk a front felhőzete, a déli órákban már többfelé süthet ki a nap. A délutáni maximumok 6 és 8 fok között alakulhatnak.

Szerdán, a hónap első napján újból délire vált a szél, de mérsékelt marad. Enyhe légtömegek érkeznek. Némi napsütésre készülhetünk, de a felhők lesznek többnyire terítéken. Esőre nem kell készülnünk. A hajnali órákban 0 fok köré hűl a levegő, napközben viszont 8 és 10 fok között alakulhatnak a maximumok.

Ezen a napon tetőzik a meleg.  Az esti óráktól észak felől egy hidegfront felhőzete éri el térségünket, többfelé ered el az eső, de számottevő mennyiség nem várható. A változó irányú szél megélénkül.

Varnyú Dánesné Pott Ágnes fotója

Csütörtökön felhőátvonulásokra van kilátás, melyből többfelé alakulhat ki zápor. A hőmérséklet reggel 1-3, míg napközben 5 és 8 fok között alakul. A déli óráktól feltámad az északnyugati szél, sőt olykor viharossá fokozódik.  Este átmenetileg mérséklődik a légmozgás és a csapadékhajlam is szűnni fog.

Pénteken reggel újból feltámad az északnyugati szél, többfelé lehetnek a nap folyamán erős, olykor viharos lökések. Észak felől hidegebb levegő érkezik, a reggeli minimumok fagypont körül alakulnak, és napközben újból 5 fok alatt maradhatnak a maximumok. Változóan felhős napunk lesz, főleg délután egy-egy jelentéktelen hózápor előfordulhat. Estére mérséklődik a légmozgás, de lehetnek még élénk lökések.

Hétvégére visszatér a tél!

Walke Márti fotója

Szombaton egy újabb hidegfront érkezik, délelőtt egyre többfelé alakul ki havazás a frontális felhőzetből. Hajnalban és napközben is marad a fagypont közeli hőmérséklet. A frontból pár centihó várható. Napközben mérsékelt lesz a légmozgás, de estére újból megélénkül az északnyugati szél.

Kiemelt kép – Vágó István