You are currently viewing Hirtelen melegedés!

Hirtelen melegedés!

Sajnos a télkedvelőknek rossz hírt hozunk, ugyanis délkelet felől már érkezik az enyhébb, melegebb idő. Vasárnap még kitart a hideg és a hó, de hétfőn egy ciklonnal enyhe légtömegek érkeznek.

Ha még nem volt elég a ciklonokból, akkor itt egy újabb. Hétfőn reggel délnyugat felől vastag felhőtakarók érkeznek, de esni kezdetben nem fog, majd nagyjából a déli óráktól elered az eső.

Többfelé kell számítani jelentős mennyiségre. A hőmérő higanyszála már reggel is 2-4 fokot fog mutatni, ugyanis kelet felől enyhébb légtömegek érik el a térséget.

Farkas Szilvia fotója

A délutáni órákban 5 és 7 fok közé melegszik a levegő. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk, olykor erős. A csapadék súlypontja a kora esti órákban érkezik, ekkor 10 mm-t meghaladó eső is eshet.

Kedden folytatódik a csapadékos időjárás, szinte egész nap esőre van kilátás. A hőmérséklet reggel 3 és 4, míg délután 4 és 7 fok között alakul. Az északi szél pedig mérsékelt marad.

A folytatásban marad a kevéssel fagypont feletti hőmérséklet, és a sok felhő. Napsütés a jövő héten csak kevés várható, eső viszont annál több!

Kiemelt kép – Gondos Valéria