You are currently viewing Újabb havazás érkezik!

Újabb havazás érkezik!

Dél felől már a határhoz közel jár a ciklon, hamarosan havazás kezdődik egy újabb mediterrán ciklonból!

A tegnapi havazás után újabb érkezik, ami egészen vasárnap délelőttig kitart. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mára Baranyára citromsárga figyelmeztetést adott ki havazásra, ez azt jelenti, hogy 5 centit meghaladó hó eshet!

Télies útviszonyok!

Kilár Andrea fotója

A délután második felétől a hőmérséklet ideális lesz a hó megmaradására, így az aszfalton is megmaradhat a hó. A Mecsek magasabb pontjain már a tegnapi havazás megtette a hatását, ott màr az aszfalt is fehér. Vezessünk óvatosan, télies útviszonyok várhatóak.

Mikortól fog havazni és meddig?

Bojcsev-Szabó Orsi fotója

A délelőtti órákban dél felől havazás kezdődik, mely egész délután, sőt az éjjeli órákban kitart.  Vasárnap reggel fokozatosan mérséklődik az intenzitás, délutánra pedig megszűnik. A Mecsek magasabb pontjain 10 centi feletti hóra van kilátás és sík terepen is 5 centit meghaladó hó hullhat!

Hétfőn átmenetileg felmelegedés érkezik, erről bővebben este jelentkezünk, újabb cikkel.

Frissítés! (14:50)

Kisebb szünetek következnek a havazásban, de néhol csak gyengülhet az intenzitás. A következő órákban átmenetileg nem fog esni, majd a kora esti óráktól újból intenzívebb csapadékmező érkezik, a lebvegő is hűlni kezd, így többfelé maradhat meg a hó. Javarészt hó fog esni éjszaka, de vasárnap délelőttől mind a magasban, mind talajon enyhülés érkezik így a havat havaseső, majd eső válthatja.

Este még fagyni fog, így téliesek lehetnek az útviszonyok. Érdemes betartani a sebességet és megfontoltan vezetni, sokfelé fagyhat le az út, illetve maradhat meg a hó is. A Mecsek magasabb pontjain hókásás az út.

Kiemelt kép – Jordáki Áron