You are currently viewing Télies hétvége!

Télies hétvége!

Északnyugat felől megérkezett a hidegebb levegő térségünkbe, a Mecseken kisebb hóréteg is kialakult. A következő napokban folytatódik az évszaknak megfelelő idő.

Pénteken reggel átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, de jobbára erősen borult lesz az ég. Csapadék nem várható. Hajnalban a minimumok egészen -4 és -2 fok közé hűlnek vissza.

Réfi Barbara fotója

Délután a hőmérséklet 1 és 3 fok közé melegszik. Az erősen felhős égbolt mellett néhol jelentéktelen hózápor kialakulhat. Az északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések is, mely estére sem mérséklődik. A hőmérséklet ekkor 0 fok alá hűl!

Szombaton hajnalban átmenetileg elvékonyodhat a felhőzet, de délelőtt már vastagon felhős lesz az ég. Az északnyugati szél a délelőtti órákban élénk olykor erős lesz. A minimumok -4 és -1 fok között alakulhatnak.

 Havazás veszi kezdetét!

Balogh Tamás fotója

Délután kelet felől egyre többfelé kezdd el esni a hó. A hőmérséklet ideális lesz hozzá, a maximumok csupán -1 és +2 fok között alakulhat. A csapadék intenzitása hol közepes, hol gyenge lesz.

Jelentős mennyiségű hó nem várható, de sík terepen is kialakulhat lepelnyi mennyiség. Az északi szél átmenetileg mérséklődik, majd újból megélénkül. Este folytatódik a havazás, igaz, kisebb-nagyobb megszakításokkal. A minimumok fagypont körül alakulnak.

Györkő Zsombor fotója

Vasárnap hajnalban újból fagyni fog, a minimumok -3 és -1 fok között lehetnek. Kelet felől újabb adag csapadék érkezik, mely hó formájában fog esni. Az intenzitás közepes és gyenge lesz, jelentős mennyiség nem várható, de kifehéredhet a táj.

Délután folytatódik a havazás, mely az esti órákra mérséklődik, sőt el is áll. A maximumok -1 és +1 fok lehet. Az északi szél mérsékelt lesz.

Hétfőn átmenetileg jelentősen visszaenyhülhet a levegő.

Kiemelt kép – Györkő Zsombor