You are currently viewing Úton a következő!

Úton a következő!

Ma sem maradunk csapadék nélkül. Délnyugat felől már közelít a következő mediterrán ciklon. Az eső mellett viszont feltámad a szél!

Délnyugat felől már úton van a következő mediterrán ciklon, mely nagyjából 15 óra magasságában éri el a térségünket. Nyomában feltámad a délkeleti szél, néhol az erős lökések mellett előfordulhatnak viharosak is, 40-60 km/h várható a maximum.

Néhol lehetnek hevesebb záporgócok!

Koborzán Prohászka Szilvia fotója

A csapadék mennyisége nem lesz jelentős, 10 mm alatt marad, viszont egy-egy heves gócban leeshet ennél több is. Hevesebb csapadékgócokban akár az ég is megdörrenhet.

Az eső a kora esti órákban mérséklődik, de délnyugat felől több zápor érkezik, néhol jelentős esővel. A szél a kora esti órákra mérséklődik, de a záporok érkeztével lehetnek élénk lökések.

Meteo Mecsek fotója

Szerdán várható a legenyhébb idő, de elkél az esernyő, néhol lehetnek záporok. Estétől egy markáns hidegfront érkezik, és újabb csapadék várható, viszont az esőt többfelé havaseső, illetve hó válthatja. Szerdán a maximumok 10-13 fok, míg csütörtökön 1-3 fok között alakulhatnak csupán.

Kiemelt kép – Szabó Zoltán