You are currently viewing Érkezik az első ciklon!

Érkezik az első ciklon!

Vasárnap este megérkezik az első mediterrán ciklon. Nyomában feltámad a szél és elered az eső. Több szünettel szinte egész hétfőn esni fog!

A jövő hét időjárását több mediterrán ciklon fogja alakítani, szinte egyik váltja majd a másikat. Az esernyő jobb, ha egész héten nálunk lesz.

Kincses Krisztián fotója

Jelenleg 9 óra 45 perckor még szép, napos időnk van, néhol 1-1 ködfolt ugyan előfordul. A minimumok -2 és +2 fok között alakulnak, Mohácson van a leghidegebb, míg Sellyén és Árpádtetőn a legenyhébb az idő.

Délután megérkeznek a vastagabb fellegek, de még kisüt a nap néhány órára. Késő délutántól záródik a felhőtakaró. A délkeleti szél a déli óráktól megélénkül és egészen estig ez így is marad.

Kora este nyugat felől a vastag felhőtakaróból elered az eső. Jelentős mennyiség nem várható, inkább csendes esőre készülhetünk.

Molnár-Virág Nikolett fotója

Hétfőn reggel és délelőtt is lehetnek csapadékszünetek, de elmondható, hogy szinte egész nap esős időnk lesz. Napsütésre nem kell számítani, borult lesz az ég.

A változó irányú szél mérsékelt és élénk közt alakul. A hőmérséklet a reggeli és a délutáni közt nem fog sokat változni 4-6 fok várható.

Kedden újabb ciklon érkezik!

Wojciechowski Borbély Judit fotója

A késő délutáni órákra szinte teljesen eláll az eső, kisebb szünet következik, majd hétfő éjjel megérkezik az újabb ciklon, újból nekiáll esni.

A folytatásban csak csütörtökön nem érkezik új ciklon, viszont várhatóan péntektől megérkezik a hidegebb levegő térségünkbe, és délnyugat felől egy érkező mediterrán ciklon hatására havazás kezdődhet. Ez a jelenlegi felállás, érdemes többször ellátogatni oldalunkra, ugyanis napi egyszer foglalkozni fogunk az esetleges télies fordulattal, mely jelenleg rendkívül bizonytalan.

Kiemelt kép – Varnyú Dénesné Pott Ágnes