You are currently viewing Két front között!

Két front között!

Szerdán egy gyenge melegfront vonul át felettünk, de ebből szinte semmit sem fogunk érezni. Csütörtökön érkezik a következő!

Mondhatni a front olyan gyenge lesz, hogy csak a szél vált át északnyugatiról délnyugatira és mérséklődik. Reggel kevés felhő lesz felettünk, de a déli órákra már mindenütt a napsütésé lesz a főszerep. Átmenetileg megnyugszik időjárásunk. A hőmérséklet maximuma 6 és 8 fok között alakul.

Csütörtökön hidegfront érkezik!

Wojciechowski Borbély Judit fotója

Sok ideig nem élvezhetjük a napos, nyugalmas időt. Szerda estétől északnyugat felől megvastagszik a felhőzet és párássá, ködössé alakul a légkör. Ezzel együtt a hőmérséklet is csökkenni kezd, a minimumok fagypont közelébe csökkennek. Csapadék csak szitálás formájában fordulhat elő.

Hajnalban tovább vastagszik a felhőzet. A minimumok -1 és +2 fok között alakulhatnak. A hidegfront szakadozott csapadékmezeje vonul át felettünk a délelőtti órákban, de jelentős esőre nincs kilátás. A délnyugati szelet átmenetileg északnyugati vált, de maximum élénk lökések lehetnek. A maximumok 10 fok alatt maradnak.

Mu Ki fotója

A hidegfront felhőzete kora délutánra elhagyja térségünket, kis időre kisüt a nap, de sok időt nem hagy a melegfront, újból beborul, de csapadék ekkor nem várható. Délután marad a ború. A változó irányú szél mérsékelt marad, majd kora este megélénkül és északnyugatira vált. Egy hidegfront éri el a térséget, átmenetileg csapadékossá fordul időjárásunk. A hőmérséklet maximuma pénteken 10 fok alatt marad.

Kiemelt kép – Deák István