You are currently viewing Zivatarok, Mecsekben havazás és viharos szél!

Zivatarok, Mecsekben havazás és viharos szél!

Mozgalmas lesz a következő 36 óra időjárása. Érkezik a mediterrán ciklon és a hozzá tartozó csapadék.

Délnyugat felől már képződnek a csapadékot adó felhők, a térség nagy részén már esik is. Ebből az irányból a délutáni órákban egyre több záportömb fog érkezni. A csapadékhullást kísérheti villámlás és felhőszakadás is, illetve apró jégszemek sem kizártak.

Egy havi csapadék is hullhat!

Farkas Szilvia fotója

Január az egyik legszárazabb hónapunk, átlagosan 33 mm eső szokott hullani. A következő két napban több, mint egy havi fog leesni. A modell előrejelzések alapján 30-50 mm eső várható a következő 48 órában!

Érdemes figyelni, óvatosan vezetni, ugyanis vízátfolyások lehetnek, melyen megúszhat a kocsi.

A Mecsekben havazhat!

Kiss Csaba fotója

A magasban estére megérkezik a hideg levegő. A Mecsek magasabb pontjain is pozitív lesz a hőmérséklet, de az intenzív csapadékhullásnak köszönhetően a hópelyhek könnyen átkeveredhetnek. A Tv-Toronynál, a Zengőn és a Tubesen átmenetileg meg is maradhat a hó, de ez gyorsan olvadni fog a talajhő miatt. Sík terepen nem várható havazás!

Viharos szél!

A legszelesebb órákban 70-100 km/h sem kizárt!

Ahogy a ciklon hátoldalára kerülünk, úgy élénkül meg az északnyugati szél. Sík terepen 60-80 km/h szél lehet, de a Mecsek magasabb pontjain 80-100 km/h meghaladó lökések is előfordulhatnak. A viharos szél hétfő kora estétől egészen szerda reggelig kitarthat, a legerősebb lökések kedd napközben lesznek!

Összességében a következő két napban esős, szeles, barátságtalan időnk lesz!

Kiemelt kép – Jászkai Gábor