You are currently viewing Mobilfotós tippek – 6. rész – Mi kell a fényképhez?

Mobilfotós tippek – 6. rész – Mi kell a fényképhez?

Bármilyen eszközzel is fotózol, az előkészületek, a tervezés, legalább olyan fontos, mint maga a fotózás! Az ördög ugyanis a részletekben rejlik.

A nevében is benne van, FÉNY!

Keress olyan világos helyet a fotózáshoz szabadtéren vagy beltéren, ahol értékelhető képet tudsz készíteni! Nappal az ablak mellett általában elegendő fény van, de ne azt az időpontod válaszd, amikor telibe odasüt a Nap. Nem baj, ha felhős az ég, Sőt! Szép, szűrt fényt kapsz!

A felhők sokszor úgy működnek, mint egy nagy softbox.Kültéren kerüld dél körül a fotózást, mert nagyon direkt a fény, kemény árnyékok keletkeznek.

Miért? A világos részek kiéghetnek, az árnyékos, sötét részek pedig bebukhatnak, azaz a fotó ezen részein eltűnnek a részletek. Ilyenkor már lenyugvóban van a nap, de még nem bukott a horizont alá, szép súrlófények világítják meg a témát.

A modelled feje fölött van ilyenkor a Nap és a felülről érkező fény miatt a szemek és orr alatti részen kemény árnyékok keletkeznek.

Biztos láttál vagy talán készítettél is olyan képet, amin úgy néztek ki a barátód, tesód, párod, mint egy panda maci.

Legalkalmasabb időpont a fotózásra a napkelte után és a napnyugta előtt 2 órával. Ezt a naplemente előtti és a napfelkelte utáni időszakot, aranyórának nevezzük.

Szép fényeket! Meséld el képekkel!

Kártya: 

https://www.facebook.com/JGFOTO.Pecs/photos/a.230260825914992/491862863088119

A cikket a JG Fotó Pécs támogatta!