You are currently viewing Frontok jönnek, mennek!

Frontok jönnek, mennek!

A következő napokban igen változékonyra fordul időjárásunk. Hétfőn egy mediterrán ciklon hoz jelentős esőt, kedden pedig viharos lesz a szél!

Hétfőn reggel még lehet némi napsütés, majd nyugat felől beborul az ég. A délelőtti órákban elered az eső. A déli szelet többfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések is. A késő délutáni órákban érkezik a mediterrán ciklon hidegfrontja, feltámad az északnyugati szél, az esti órákra viharossá fokozódik.

Éjjel folytatódik az esős idő. A hőmérséklet maximuma 8 és 10 fok között alakul. Összességében 25-35 mm esőre kell készülnünk.

Akár 70-90 km/h szél is lehet kedden!

Laczkó Martin fotója

Kedden reggel esni fog, nagyon barátságtalan időnk lesz. Délelőtt 30 mm-t meghaladó esőre kell készülni! Az északnyugati szelet viharos lökések kísérhetik, sőt, a délutánra elérheti a szélvihar kategóriát is. A legerősebb lökések 70 és 100 km/h között is lehetnek, erre a legnagyobb esély a Mecsek magasabb pontjain van. Az eső egészen a kora délutánig kitart. Hidegfronti hatásra kell számítanunk. A hőmérséklet 7 és 9 fok között alakulhat, de a szél miatt ezt jóval hidegebbnek érezhetjük. Késő estére mérséklődik a szél, de így is erős lökések még előfordulhatnak.

Gondos Valéria fotója

Szerdán egy melegfront vonul át felettünk. Ugyan lehetnek naposabb időszakok, de estétől újból beborul az ég. Csapadék csak elvétve, zápor formájában fordulhat elő. Napközben a szél délire fordul és mérsékelt marad. A maximumok 6 és 8 fok között alakulhatnak.

Csütörtökön reggel északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, északnyugatira fordul a szél, egy hidegfront vonul át felettünk. Számottevő eső ugyan nem várható, de minimális csapadékra számítanunk kell. Hidegfronti hatásra kell készülnünk!

Mozgalmas hetünk lesz, tartsatok velünk!

Kiemelt kép – Farkas Szilvia