You are currently viewing Szelet hoz a front!

Szelet hoz a front!

  • Post author:
  • Post category:Cikkek

Csütörtökön napközben egy hidegfront éri el térségünket, melynek hatására feltámad az északnyugati szél. Felhős idő jön.

Alig, hogy kedden átvonult a front felettünk, már érkezik is a következő. Igaz ez csapadékot nem hoz, de a felhők megvastagodnak és feltámad az északnyugati szél.

Jászkai Gábor fotója

Csütörtökön a hajnali órákban előbb a délnyugati szél lesz a jellemző, élénk, olykor erős lökések sem kizártak. A felhőzet megvastagszik, de lehetnek napos időszakok is. Csapadék a térség déli és középső részén nem várható, de az északabbra eső területekre besodródhat egy-egy záport adó felhő, de jelentős mennyiség itt sem várható.

Délután folytatódik a szeles idő, ekkor már az északnyugati szél fog inkább dominálni. A felhőzet változó lesz, némi napsütésben is bízhatunk. A hőmérséklet maximuma ezen a napon 10 és 12 fok között alakulhat, enyhébb idő a naposabb területeken várható.

Orvosmeteorológia!

A görcsös és a migrénes fejfájás is jellemző lehet, emellett ingadozhat a vérnyomás, illetve ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. A hőérzet szintén ingadozhat, a napsütés javítja, a szél viszont csökkenti az érzett hőmérsékletet. – írja a Házipatika

Wlake Márti fotója

A hétvégén marad a változóan felhős idő, a legtöbbet szombaton fog sütni a nap. Vasárnapra újból megvastagszik a felhőzet és felélénkül a déli szél. A maximumok 10 fok körül alakulhatnak. További részlete a folytatásról kora este a 7 napos előrejelzésünkben várható.

Kiemelt kép – Vágó István