You are currently viewing Markáns melegedés!

Markáns melegedés!

A következő napokban markáns melegedés kezdődik, az éjjeli minimumok is alig mennek 10 fok alá!

Pénteken délelőtt északnyugat felől egy melegfront érkezik, mely az enyhe levegő mellett esőt adó felhőket is hoz magával. Főleg a délelőtti órákban vàrható csapadék, néhol akár jelentős, 10 milliméter feletti mennyiség.

Farkas Szilvia fotója

A szél különösebben nem élénkül meg, csupán délnyugatiról átmenetileg északnyugatira vált. Estére mindenütt megszűnik a csapadék, de marad a borús idő. A hőmérséklet maximuma 10-12 fokig emelkedik.

Már-már tavaszias idővel zárul az év!

A Mecsekben már nyílik a hóvirág (Nemes Májvirág tavaszi fotója)

Az év utolsó napjának hajnala nagyon enyhe lesz, 8 és 10 fok között alakulhat. Ekkor mèg sok lesz a felhő felettünk, de a reggeli órákban megkezdődik a felhőzet szakadozása, egyre többfelé láthatjuk meg a napot. Napközben többször élénkül meg a délnyugati szél.

Délután folytatódik a fátyolfelhős idő. A maximumok 14 és 16 fok között alakulhatnak, de a délnyugati határszélen ennél picivel enyhébb is lehet az idő. Szilveszter estéjére teljesen kiderül az ég, megélénkül a délnyugati szél. A hőmérséklet 9 és 11 fok közé süllyed csupán, nagyon enyhe idővel búcsúzik 2022!

Kresz Krisztina fotója

Újév napja is az enyheségről fog szólni. Szűrt napsütés várható, néhol megvastagodhat a fátyolfelhőzet. A reggeli minimumok 9 és 11, míg a délutáni maximumok 13 és 15 fok között alakulhatnak. A déli-délnyugati szelet a kora esti órákig élénk lökések kísérhetik. Ha estére van újévi séta betervezve, nem kell vastagon öltöznünk, a minimumok 10 fok alá nemigen mennek majd.

Kiemelt kép – Kozma Roland