You are currently viewing Nyakunkon a hidegfront!

Nyakunkon a hidegfront!

Hétfőről keddre virradóra egy markánsabb hidegfront éri el térségünket, melynek hatására csapadékossá válik időjárásunk. Visszatérnek a hajnali fagyok!

Meteo Mecsek fotója

Több fokos lehűlés mellett jelentős mennyiségű esőre van kilátás. A térség nagy részén kell számítani 10 milliméternél több csapadékra. A hőmérséklet reggel 5-7, míg délben 8-10 fok körül alakul. Az északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések is! Délutánra szinte mindenhol megszűnik a csapadék, maximum egy-egy jelentéktelen zápor alakulhat ki. A szél délnyugatira vált, kezdetben marad élénk, majd mérséklődik. A maximumok 8 és 10 fok között alakulhatnak.

Újra megjelennek a hajnali fagyok!

Berényi Viktória fotója

Estére csökken a felhőzet, ezzel együtt a hőmérséklet is. Ekkor már csak 1-3 fok lehet. Szerda hajnalban újból megjelennek a fagyok. A leghidegebb órákban -2 és +1 fok várható. Gyengén felhős égbolt lesz a jellemző.

Délután változóan felhős lesz az ég, de csapadék nem várható. A maximumok csupán 5 és 7 fok között lehetnek. Estére kiderül az ég, újból fagypont közelébe hűl a levegő.

Az év utolsó napjaira újabb felmelegedés érkezik, 15 fokkal búcsúzhat 2022! Friss 7 napos előrejelzésünk este érkezik!

Kiemelt kép – Varnyú Dénesné Pott Ágnes