You are currently viewing Felmelegszik!

Felmelegszik!

  • Post author:
  • Post category:Cikkek

Az elkövetkező időszakot nem éppen a télről mintázták. Ha érkezik a karácsony akkor tipikusan tavaszias idő érkezik.

Szerdától dél felől egyre enyhébb idő érkezik. Kezdetben sok lehet a felhő, sőt párás lehet az idő, de érezhető lesz a felmelegedés. Kedden a maximumok még 2-4 fok között alakultak, míg ma már 8-10 fok is lehet.

Csütörtökön hajnalban egy hidegfront érkezik, melynek hatására a felhőátvonulásokból jelentéktelen csapadék előfordulhat. Hajnalban is lehet néhány csepp eső, ekkor vonul át a hidegfront. A késő délutáni órákban északnyugat felől vastagabb felhők érkeznek, és egy melegfront vonul át felettünk, melynek hatására elered az eső, ekkor a reggelinél több várható, de ekkor sem lesz jelentős mennyiség (5 mm alatt)!

Laczkó Martin fotója

Pénteken változóan felhős időnk lesz, csapadék nem várható. A hőmérséklet újból emelkedni kezd. Hajnalban 3-5, míg napközben 12-14 fok várható. A melegfronti hatást érezhetjük majd.

Karácsonykor marad az erősen felhős idő, pénteken többször elered az eső, de jelentős mennyiség ezen a napon sem várható. A maximumok 10 és 14 fok között alakulnak, melegebb a napos területeken várható. Hétfőn tetőzik a meleg, reggel ugyan párás lesz a levegő, de délutánra mindenütt kisüt a nap. A maximumok megközelíthetik a 15 fokot.

Várhatóan kedden egy mediterrán ciklon hoz csapadékos, időt, többfelé válthat a csapadék esőből hóba, markáns lehűlés érkezhet!

Kiemelt kép – Támpa Laura