You are currently viewing Tavaszias karácsony!

Tavaszias karácsony!

A következő napok nem éppen a téli időről fog szólni, annál inkább, már-már szokásosan kitavaszodik, ha a karácsonyról van szó.

Szerdán még télies időhöz köthető időjárásunk lesz. Ködös, párás, közepesen felhős égboltra ébredhetünk. Délnyugat felől megkezdődik az enyhe levegő beáramlása térségünkbe. Ugyan északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, de csapadékra nincs kilátás. A hőmérséklet a legmelegebb órákban 9 és 11 fok között alakulhatnak.

Éjjel egy hidegfront vonul át felettünk, a délnyugati szél északnyugatira vált, és néhány gyenge, jelentéktelen zápor a hajnali órákban előfordulhat.

Kincses Krisztián fotója

Csütörtökön enyhe lesz a hajnal, fagyni már nem fog, a leghidegebb órákban 2 ás 4 fok várható. Jobbára erősen felhős lesz az égbolt, csak kevés napsütés várható. A maximumok 8 és 10 fok között alakulhatnak, csapadék nem lesz térségünkben.

Pénteken változóan felhős időnk lesz, többször beborul az ég, de csapadék nem várható. Egy melegfront vonul át felettünk, mely igen enyhe időt hoz. A délutáni maximumok 11 és 13 fok között alakulhatnak. Estére a délnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések. Enyhe éjszakánk lesz, a minimumok 5 és 7 fok közé esnek vissza csupán.

Milyen idő lesz karácsonykor?

Szenteste napján, szombaton hajnalban a minimumok 5 és 7 fok között alakulnak. Délelőtt már sok lesz a felhő felettünk, de a déli órákban északnyugat felől egy vastagabb csapadéksáv vonul át felettünk. Érdemes tehát az utolsó váráslásokat és a fenyőfa faragást még dél előtt végezni. Az esős idő egészen a késő esti órákig kitart, ám folyamatosan csökken a csapadékhajlam. A hőmérséklet maximuma napközben 11 és 13 fok között alakul.

Erős Vivien fotója

Karácsony első napjának reggelén már csak kevés felhő lesz felettünk, csupán a déli határ mentén lehetnek erősen felhős körzetek. Észak felől kiderül az ég. A reggeli minimumok 3 és 5 fok közé tehetők. Délután napos, mérsékelten szeles időnk lesz, a maximumok továbbra is 11 és 13 fok között alakulnak. Késő este északnyugat felől vékonyabb felhők érkeznek.

Karácsony második napján is folytatódik az enyheség. Sokat fog sütni a nap, de a délnyugati szél olykor megélénkül, néhol meg is erősödik. A hőmérséklet maximuma 11 és 13 fok között alakulhat.

Keddtől változás érkezhet, de komoly téli fordulat egyelőre idénre már nincs kilátásban!

Kiemelt kép – Budai Kornél