You are currently viewing Mozgalmas napok jönnek!

Mozgalmas napok jönnek!

Csütörtök estétől délnyugat felől egy mediterrán ciklon érkezik, délkelet felől pedig egyre melegebb légtömegek érkeznek! Dörgéstől lehet hangos az éjszaka!

Csütörtök napközben felszakadozik a felhőzet, de sok napsütés nem várható. A hőmérsékelt maximuma 3 és 5 fok között alakul. A délkeleti szél mérsékelt lesz.

Péntek hajnalban zivatarok is lehetnek – Szabó Andrea fotója

Késő este délnyugat felől egy mediterrán ciklon érkezik. Elered az eső. Az éjszaka folyamán jelentős mennyiségű csapadék várható. A hajnali órákban záporos jelleggel érkezik az eső, melyből villámlás és mennydörgés várható. A déli órákban megszűnik a csapadéktevékenység, átmeneti szünet várható. A délutáni maximumok 12 és 14 fok között alakulhatnak, a melegebb a térség keleti felében.

Észak felől hidegfront érkezik!

Meteo Mecsek fotója

A késő délutáni óráktól nyugat felől újból elered az eső. Megélénkül, olykor viharossá fokozódik az északnyugati szél. Észak felől megkezdődik a hidegebb levegő beáramlása. Éjfélre már 3 fok várható, reggelre pedig fagypont körül alakul a hőmérséklet. Várhatóan, amire megérkezik a hideg, úgy szűnik a csapadék, így nagyrészt eső várható, a végén pedig kevés hó is eshet.

Szombaton délelőtt még lehet némi csapadék, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél élénk lesz, de egy-egy viharos lökés nem kizárt. A hőmérséklet maximuma 2 és 4 fok között alakulhat.

Vasárnap kevés felhő lesz felettünk, sok napsütésben bízhatunk, a hőmérséklet maximuma 1 és 3 fok között alakulnak. A keleti szél mérsékelt lesz.

Kiemelt kép – Horváth Brigitta