You are currently viewing Több front is érkezik!

Több front is érkezik!

Ma a reggeli órákban egy melegfront vonult át felettünk, de délnyugat felől már egy mediterrán ciklon és az ahhoz tartozó hidegfront éri el térségünket.

Mindannyiunknak fura, hogy a mai napon ilyen enyhe ez idő, igaz a szél és az eső miatt nem érezzük olyan kellemesnek. A hőmérséklet kora estére éri el a maximumát, dél felől addig tódul be az enyhe levegő. Kora este a délkeleti szelet északnyugati vált és megerősödik.

Farkas Szilvia fotója

Beágyazott zivatarok is lehetnek a térségben!

Szabó Andrea fotója

Délnyugat felől egy mediterrán ciklon éri el térségünket. Záporos lesz a jelleg, és főleg Baranyában és Somogy megyében dörrenhet meg az ég.

A front ellenére nagyon enyhe lesz a reggel, a minimumok 7 és 9 fok között alakulhatnak, viszont borús esős időnk lesz. Észak felől megkezdődik a hidegebb levegő beáramlása, a délutáni maximumok 5 fokig csökkennek, tehát a reggel lesz az enyhébb. Jelentős mennyiségű eső várható.

A hidegebb levegő érkeztével a szél is megerősödik, néhol viharossá fokozódik a délután második felében.

Jó-jó, de mikor jön a hó?

Kiss Csaba fotója

Mostani modellfutások szerint a hideg csak a csapadék elvonulta után érkezik, ám ebbe még nagy a bizonytalanság, de várhatóan megmaradó hó csak a Mecsekben várható.

Komolyabb fagyok érkeznek jövő héten!

Berényi Viktória fotója

A hét elejére megérkezik a hideg, a maximumok 0 fok körül alakulnak, éjjel pedig -6 és -8 fokos minimumok is előfordulhatnak. Egyes modellek alapján tartós lehet a hideg, többfelé hóval.

Kiemelt kép –  Varnyú Dénesné Pott Ágnes