You are currently viewing Érkezik az első!

Érkezik az első!

A mai napon egy melegfront és annak felhőzete vonul át felettünk. Némi csapadék várható, de jelentős mennyiség nem. Pénteken jön az első nagyobb menet!

A kora reggeli órákban délnyugat felől egy összetett csapadékzóna éri el térségünket. A hőmérséklet ekkor még közel lesz a 0 fokhoz, ám a magasban enyhébb levegő érkezik, így a csapadékkal megkezdődik az enyhülés is. A ciklonnal együtt így egy melegfront is érkezik. A hőmérséklet délutánra eléri, sőt meg is haladja a 10 fokot!

Lemel Béláné fotója

Napközben lesznek szárazabb periódusok is, hullámokban érkezik az eső. Ekkor a déli-délkeleti szél lehet élénk, olykor erős is. A záporok mellett nem kizárt 1-1 zivatar kialakulása sem!

Az esti órákban ám fordul a szél és egy hidegfront éri el a térséget, melyből újabb csapadék várható. A délkeleti szél északnyugatira fordul.

Szombaton újabb ciklon érkezik!

Varnyú Dénesné Pott Ágnes fotója

A szombati napon várható a legtöbb csapadék. A térség nagy részén 20-30 mm-t meghaladó csapadékra kell készülni, melynek nagy része eső lesz! A délutáni óráktól feltámad, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Egyelőre a vasárnap még igen bizonytalan, így arról a holnapi nap folyamán fogunk jelentkezni!

Kiemelt kép – Meteo Mecsek