You are currently viewing Hideg, szürke napok!

Hideg, szürke napok!

Szürke napok jönnek, néhol tartós lesz a köd. Hajnalban többfelé kell fagyra készülni, és nappal is javarészt 5 fok alatt marad a hőmérsékelt. Csütörtöktől mediterrán ciklon érkezik.

Hétfőn szürke napunk lesz. Sok lesz a felhő felettünk, és mellette beáll a köd. A látásviszonyok nem lesznek kedvezőek egész nap. Csapadék nem várható, de ködszitálás, és főleg a reggeli órákban ónos ködszitálás előfordulhat. A hőmérséklet reggel -2 és 2, míg napközben 3 és 5 fok között alakulhat. Érdemes vastagon öltözni.

Hrabanek-Mária Piroska fotója

Kedden kezdetben szürke lesz az idő, többfelé lehet sűrű köd, majd felszakadozik a felhőzet mellett a köd is. Sok napsütésben nem bízhatunk. A délkeleti-keleti szél élénk lesz, de délután kissé mérséklődik. Hajnalban többfelé lehet fagy, főképp a völgyekben, napközben pedig elérhetjük az 5-6 fokot is.

Szerdától csapadékossá válik az idő!

Farkas Szilvia fotója

Szerdán hajnalban dél-délnyugat felől vastagabb felhők ékeznek, és elered az eső. Jelentős csapadék nem várható, de kitartóan eshet. A minimumok hajnalban 1 és 3 fok között alakulhatnak. Az északkeleti szél élénk lesz, ami ront hőérzetünkön. Délután folytatódik a borús idő, gyenge csapadékhullással. A maximumok csupán 5 és 7 fok közé emelkednek.

Csütörtöktől egészen a hét végéig több hullámban érkezhet csapadék dél felől. Borús lesz az idő, néhol köd és párafoltok is kialakulhatnak. Hétvégén akár a vegyes halmazállapotú csapadék sem kizárt, erre főleg a Mecsekben van kilátás. A hőmérséklet hajnalonként 0 és 3, míg nappal 4 és 6 fok között várható. A keleti szél élénk marad.

A következő egy hétben sem lesz télies fordulat időjárásunkban, ám a hajnalok fagyosak lehetnek.

Kiemelt kép – Nagy Anikó