You are currently viewing Nyakunkon az újabb ciklon!

Nyakunkon az újabb ciklon!

Délnyugat felől már látszik a következő mediterrán ciklon, mely a pénteki napunkat meghatározza. Jelentős, akár 30 mm-t meghaladó eső is leeshet!

Jelenleg a ciklon kialakulófélben van, az Adria felett töltődik fel. Horvátországot már áztatja, és nagyjából az éjféli órákra eléri a határt.  

Windy radarképe

Reggelre a térség egészén már esőre készülhetünk. Változó intenzitás lesz a jellemző, majd a dél környékén rákezd és egészen késő estig intenzíven esni fog.

A hőmérő higanyszála reggel 6 és 8 fokig hűl, ám az esős idő miatt ez a nap folyamán csak kis mértékben emelkedik, a maximumok 10 fokon tetőznek csupán.

Farkas Szilvia fotója

Délelőtt még a déli-délnyugati szél lesz mérsékelt, illetve élénk, majd a késő délutáni óráktól feltámad az északnyugati szél. Észak felől megkezdődik a hidegebb levegő beáramlása a térségünkben.

Északkeleten havazhat is!

Géczi Patrícia fotója

Az országunk északkeleti harmadában az este folyamán észak felől már fagyos, sarkvidéki levegő szivárog be, ezzel együtt délnyugat felől érkezik a csapadék is, mely előbb havaesőbe, majd havazásba válthat. Főleg a magasabban fekvő területeken (Kékes) megmaradó hóra is kilátás van.

Hilyen idő lesz a hétvégén?

A csapadék szombat reggelre kelet felé elhagyja térségünket, ám sokáig nem örülhetünk a csapadékmentes időjárásnak. Este dél felől újból elered, de a halmazállapot még igen kérdéses. A Mecsekben nem kizárt a havazás!

Kiemelt kép – Rugási János