You are currently viewing Vége az enyhe őszi időnek!

Vége az enyhe őszi időnek!

Nincs mese, eddig bírta szusszal az enyhe őszi idő. Fokozatosan észak felől hidegebb levegő éri el térségünket. Nappal is 10 fok alatti maximumok érkeznek, hajnalban faggyal.

Hétfőn reggel hideg, ködös időre ébredhetünk. A minimumok 3 és 5 fok között alakulnak, de a térség déli felében, legfőképp a Duna és a Dráva völgyeiben előfordulhat gyenge fagy is! Délelőtt délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet. A déli szél mérsékelt lesz. Kora este nyugat felől elered az eső, de jelentős mennyiség nem várható.

Tegyük fel a téli gumikat!

Gábor Zsuzsi fotója

Kedden hajnalban még lehet némi csapadék, majd a délelőtti órákra teljesen megszűnik. A felhőzet szakadozni kezd, a déli órákban már lehet némi napsütés. Ennek ugyan nem sokáig örülhetünk, hiszen északnyugat felől újból megvastagszik a felhőzet, de esni nem fog. A déli-délnyugati szelet néhol élénk lökések kísérhetik. Az éjszakai órákban újból elered az eső, de jelentős mennyiség ekkor sem várható. Hajnalban 6-8, míg délután 12-14 fok várható.

Hegedűs Tünde fotója

Szerdán hajnalban folytatódik a gyengén csapadékos idő. A minimumok 8 és 10 fok között alakulnak, enyhe lesz a reggel. Erősen felhős, borult időnk lesz egész nap. A határunkon fog mozogni a csapadék, így főleg a térség déli felében nem kizárt az egész napos eső is. A maximumok csak pár fokot emelkednek a reggelihez képest, 11-13 fok várható.

Csütörtök hajnalban feltámad a szél és egy hidegfront vonul át felettünk. Délelőtt még sok lesz a felhő, majd átmenetileg felszakadozik a felhőzet, majd északnyugat felől újból beborul az ég. A maximumok 8 és 10 fok között alakulnak.

Észak felől sarkvidéki eredetű levegő áramlik be!

Lendvai Zsolt fotója

Pénteken megérkeznek az első fagyok. Nagy területen várható talajmenti fagy. A reggeli minimumok 0 és 3 fok között alakulhatnak. A változóan felhős idő mellett többször elered az eső, de jelentős mennyiség nem várható. Érdemes lesz vastagon öltözni, a maximumok ugyanis 6 és 8 foknál melegebb már nem lesz.

A hétvégén folytatódik a borús, többször csapadékos, hideg idő. Előzetes modell előrejelzések szerint vasárnap hajnalban akár néhány hópelyhet is láthatunk, de a távolabbi időpont miatt érdemes ezt fenntartásokkal kezelni. Mindenesetre vasárnap a maximumok várhatóan 5 fok alatt alakulnak.

Kiemelt kép – Gondos Valéria