You are currently viewing Talajmenti fagy!

Talajmenti fagy!

A hidegfront lassan átvonul felettünk, mögötte hideg levegő érkezik. Napközben is alig emelkedik a hőmérséklet 10 fok fölé.

Észak felől megérkezett a hidegebb levegő. A hét végén többször lesz felhős nap, vasárnap lesz egyedül naposabb idő. A reggeli órákban többször lesz 5 fok alatt a hőmérséklet, de a völgyekben, főleg a Duna és Dráva völgyeiben akár talajmenti fagy is kialakulhat.

Gábor Zsuzsa fotója

Vasárnaptól reggelente újból ködös időnk lesz, néhol tartós is marad. A hőmérséklet maximuma vasárnap 8 és 12 fok között alakul.

Hétfőn csapadék ugyan nem várható, de sok lesz a felhő felettünk, sőt néhol köd és párafoltok is beragadhatnak. Hajnalban a minimumok 3 és 5 fok között alakulhat, de a maximumok is csupán 8 és 10 fokig emelkednek. Estére nyugat felől felszakadozik a felhőzet, többfelé képződik köd és pára.

Hideg lehet a reggel – Bognár Ildikó fotója

Kedden átmenetileg nyugodt időnk lesz, a délelőtti köd és párafoltokat a megélénkülő déli szél felszakítja az alacsonyszintű felhőzetet. Hajnalban a minimumok 4 és 6 fok között alakulnak. Sok napsütés várható, így a hőmérséklet maximuma elérheti a 15 fokot. Kora estétől nyugat felől megvastagszik a felhőzet egy közeledő hidegfront miatt.

Hidegfront rontja el az idő!

Merk Ferenc fotója

Szerdán hajnalban a délnyugati szelet többfelé kísérik élénk lökések. Napközben nyugat felől megérkezik a hidegfront és annak csapadékmezője. Feltámad az északkeleti szél. Jelentős mennyiségű csapadék várható. A hőmérséklet maximuma csupán 10 fok körül alakul, de a szél csak rontani fog a hőérzetünkön.

Csütörtök hajnalban fokozatosan szűnik a csapadék, de marad a borús idő. Délelőtt fokozatosan felszakadozik és kisüt a nap. Változóan felhős idő mellett a hőmérséklet 12 és 14 fok közé emelkedik.

Hét végére nagyon rossz időnk lehet!

Farkas Szilvia fotója

A hét végén újabb front érheti el térségünket. Jelentős mennyiségű csapadék várható, és többfelé lehet viharos szél. A hőmérséklet maximuma 10 fok alatt alakul, de a szél csak rontani fog hőérzetünkön.

Kiemelt kép – Szabó Zoltán