You are currently viewing Csütörtökig nyugalom!

Csütörtökig nyugalom!

Párás, ködös, de egyre enyhébb napok érkeznek, bár hajnalban inkább a 10 fok alatti hőmérséklet fog dominálni. Csütörtökön hidegfront érkezik!

Hétfőn sokfelé képződik hajnalra köd és párafolt, mely akár egészen a déli órákig felettünk lehetnek. Közben a felhőzet vastag lesz felettünk, de néhol ki-ki kukucskálhat a nap. Estére felszakadozhat a felhőzet, de egyre többfelé sűrűsödik meg a köd. A maximumok 11 és 13 fok között alakulhatnak.

Kedden többfelé köd és pára képződik, mely az egész délelőtt folyamán többfelé felszakadozik. Hajnalban 4 és 8 fok között alakulhatnak a minimumok. Napközben egyre többfelé szakad fel a köd és süt ki a nap. A déli- délkeleti szelet többfelé kísérhetik mérsékelt, illetve élénk lökések. A maximumok 13 és 15 fok között alakulhat.

Baborac Brigitta fotója

Szerdán lesz a legenyhébb nap. A köd és párafoltok feloszlása után fátyolfelhős időben lesz részünk. A hőmérsékelt maximuma 15 és 17 fok között alakulhat. A déli órákban megélénkül a déli-délnyugati szél. Késő este nyugat felől vastagabb felhők érkeznek, fokozatosan fordul a szél északnyugatira, ezzel együtt egy hidegfront éri el a térségünket. Csapadék nem várható.

Csütörtökön szeles, borult időnk lesz, néhol előfordulhat gyenge eső, illetve zápor is. A hőmérséklet 12 és 14 fokig hűl.

Deverdics Gáborné fotója

A folytatásban szombaton még enyhe lesz a hőmérséklet, majd fokozatosan visszahűl a levegő. A maximumok hétvégén 9 és 12 fok között alakulhatnak. Csapadék nem várható, de sok lesz a felhő felettünk. Az északi szelet többfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések.

Igaz még elég messze, de a jövő hét után egy erősebb lehűlés körvonalazódik.

Kiemelt kép – Horvárh Brigitta