You are currently viewing Esős lesz a hétvége!

Esős lesz a hétvége!

Csütörtök estétől nyugat felől vastagabb felhőtakaró érkezik. Egy melegfront éri el térségünket, de nem sokáig tart, hiszen északnyugat felől péntek este egy hidegfront érkezik!

Több front is érkezik a következő napokban. Először csütörtökön dél körül nyugat felől egy melegfront és az ahhoz tartozó csapadékmező érkezik, az esti órákig jelentős eső várható. A hőmérséklet maximuma 11 és 14 fok között alakulhat.

Kincses Krisztián fotója

Kora este északnyugat felől egy hidegfront érkezik, feltámad a szél és újból elered az eső. A csapadék egészen szombaton estig kitarthat. A hidegfronthoz egy mediterrán ciklon is társul. A hidegfront visszahullámzik, így akár vasárnap is csapadékos napra készülhetünk. A hőmérséklet maximuma11 és 13 fok között alakul.

Viharos lesz a szél!

Pénteken a déli óráktól feltámad a délnyugati, majd este az északnyugati szél. Szombaton reggel már olykor viharos szélre is készülni kell. Vasárnapig marad a változóan szeles idő.

Farkas Szilvia fotója

Meddig fog esni?

Pénteken a déli óráktól egészen szombat délig változó intenzitással esni fog. Átmenetileg lehet szombaton csapadékszünet, majd fokozatosan kelet felől visszahullámzik a csapadék, és egészen vasárnap estig lehet számítani esőre. Legkorábban hétfőn lehet az első csapadékmentes napunk!

Kiemelt kép – Kardos Éva