You are currently viewing Több hullámban hűl vissza!

Több hullámban hűl vissza!

Szürke napokat élünk, mindezt egy anticiklonnak köszönhetjük. A hét elején marad a szürke idő, szerdától több hullámban érkeznek frontok!

Hétfőn, kedden, sőt még szerdán hajnalban sokfelé fordulhat elő köd, mely a napközben többfelé beragadhat. Ahol kisüt a nap, ott enyhe lesz az idő, szinte zavartalan lesz a napsütés. Estére fokozatosan visszahűl a levegő, és újból a köd lesz főszerepben.

Szerdán jön az első front!

Szerdán hajnalban kezdetben nyugatira, majd északnyugatira fordul a szél. Egy hidegfront érkezik, melynek felhőzete is megérkezik, többfelé kell számítanunk kisebb záporra, gyenge esőre. Az északnyugati szél a délelőtt folyamán megerősödik, majd a kora esti órákban újból délire-délkeletire vált. Hajnalban 5 és 8, míg napközben 14 és 16 fok várható.

Baborac Brigitta fotója

Csütörtök hajnalban újból ködfoltok képződhetnek, de a hét elejinél kicsit kevesebb helyen lehetnek tartósak. A front felhőzete még felettünk lesz, kevés napsütésben lehet részünk. A délkeleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet reggel 8-10, napközben 15 és 17 fok között alakul.

Viharos széllel érkezik pénteken!

Pénteken eddigi modellelőrejelzések alapján a déli órákban észak felől beborul, viharossá fokozódik a szél és egy hidegfront éri el térségünket. Már hajnalban érkezik az eső, többfelé lehet számítani jelentős mennyiségre. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, hajnalban a front előtt még 12-14, utána pedig már napközben is 8-10 fokra van kilátás.

A csapadék egész nap kitart, sőt az északnyugati szél sem fog nyugodni, többfelé lehetnek viharos, akár 60 km/h feletti lökések is.

Szabó Zoltán fotója

A szombati nap lehet a mélypont. Az egész napos csapadékhullás mellett továbbra is viharos lesz a szél, mely csak tovább ront hőérzetünkön. A hajnali minimumok és a nappali maximumok között sok változás nem lesz. A hőmérséklet mindenütt 10 fok alatt marad.

Vasárnap hajnalban nyugat felől felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. A front mögött viharos lesz a szél, mely csak a kora esti órákra mérséklődik csupán. A maximumok továbbra is 10 fok alatt maradnak.

Hétfőn napközben újabb hidegfront érkezhet!

Kiemelt kép – Kincses Krisztián