You are currently viewing Hideg reggelek!

Hideg reggelek!

Szerdán átvonul felettük a hidegfront, helyből jelenleg semmit sem veszük észre, ám a napokban a hőmérséklet kicsit visszaesik. Péntek hajnalban fagyhat is!

Egy gyenge, száraz hidegfront vonult át felettünk, melynek hatására feltámadt az északnyugati szél. Felhők ugyan még a délelőtti órákban nincsenek, de a délutáni órákban érkezik egy vastagabb felhősáv, mely a térség egy részét érinteni fogja, de eső csak nagyon kis eséllyel fordulhat elő.

Csütörtök reggel derűs és szélcsendes időre ébredhetünk és amiatt a hőmérséklet jócskán 10 fok alá hűl. A leghidegebb órákban 4 és 6 fok várható, a völgyekben lehet a hidegebb.
Napközben folytatódik a napos időjárás. A hőmérséklet maximuma 15 és 17 fokig emelkedik. A déli-délkeleti szél mérsékelt lesz.

Amint lement a nap, zuhanórepülésbe kezd a hőmérséklet!

Bognár Ildikó fotója

Péntek hajnalban teljesedik ki a hidegfront hatása, ekkor várható a leghidegebb. Se felhő nem lesz felettünk, se a szél nem fog fújni, így a hőmérséklet 2 és 4 fok közé hűl, ami már talajmenti fagyot is eredményezhet. Ettől hidegebb csak a völgyekben lehet, főleg a Duna és Dráva térségében, itt akár elérhetjük a 0 fokot is!

Pénteken napközben már egy melegfront érkezik, megvastagszik a felhőzet és a maximumok már megközelíthetik újra a 20 fokot! A hétvége kicsit felhősen-esősen indulhat, de bíztató a folytatás.

Kiemelt kép – Török Anita