You are currently viewing Vénasszonyok nyara közeleg!

Vénasszonyok nyara közeleg!

A héten több front érkezik, az egyik szerdán, az hideg lesz, a másik pedig szombaton, ami meleg lesz, és ezzel együtt érkezik az enyhe levegő.

A következő napokban kicsit mozgalmassá válik az időjárás. Szerdán egy hidegfront érkezik, melynek hatására megélénkül az északnyugati szél és záporok is tarkíthatják időjárásunk, de számottevő eső nem várható.

Laczkó Martin fotója

Csütörtökön és pénteken változóan felhős időben lesz részünk, ekkor még 20 fok körül alakulnak a maximumok, hajnalban 10 fokig hűl a levegő és néhol köd és párafoltok kialakulhatnak.

Szombaton egy melegfront érkezik napközben, előtte feltámad a déli szél, néhol erős lökések is kialakulhatnak. A front felhőzete a kora esti órákban érkezhet. A hőmérséklet hajnalonként 10-12, napközben pedig 20-22 fok között alakulhat.

Jövő hét elején és közepén akár 25 fok is lehet!

Vasárnap a felhőátvonulások mellett többször fordulhatnak elő záporok, de jelentős mennyiségű csapadék nem várható. A maximumok 22 és 24 fok között várhatóak.

A hosszútávú modellek alapján a következő 10 napban nem várható számottevő csapadék. További jó hír, hogy a fűtést egy ideig jegelhetjük, ugyanis napközben egyre melegebb várható. Előzetes jelzések szerint a maximumok jövő hét elején 24 és 26 fokig is melegedhetnek és éjjel sem esik a hőmérséklet 10 fok alá (maximum a völgyekben).

A déli-délnyugati légmozgás pedig olykor élénk lesz. Hétfőn még sok lesz a felhő, keddtől pedig élvezhetjük a nap jótékony sugarait!

Kiemelt kép – Rattinger Eszter