You are currently viewing Kiránduló idő a hétvégére!
dig

Kiránduló idő a hétvégére!

Megérkezett az indiánnyár térségünkbe. Igaz a 30 fokot nem fogjuk megközelíteni, de igen jó időnk lesz. Szombat este hidegfront érkezik, de sok változás nem lesz.

Pénteken reggelre köd és párafoltok alakulhatnak ki, melyek a délelőtti órákban mindenütt feloszlanak. A hőmérséklet 6 és 10 fok között alakulnak, a leghidegebb a völgyekben várhatóak. A köd és párafoltok feloszlása után sok lesz a napsütés, de fátyolfelhők lehetnek az égen.

Délután marad a napos, száraz idő. A keleties légmozgás mérsékelt lesz. A hőmérséklet maximuma 22 és 24 fok között alakul. Estére érdemes vastagabban öltözködni, hirtelen hűl a levegő, már kora este 15 fok alatti minimumokra készülhetünk.

Reggel és éjjel fokozottan figyeljünk vezetés közben, nagy lehet a köd!

Györkő Zsombor fotója

Szombat reggelre újból többfelé képződik köd és párafolt, mely a kora délelőtti órákra feloszlik. A hőmérséklet 6 és 9 fok között alakul, a hidegebb a völgyekben lesz. Délelőtt a térség nagy részén napos időnk lesz, amit átmenetileg zavarhatnak a felhők.

A délután első felében sok lesz a napsütés, majd északnyugat felől egy hidegfront és annak felhőzete húzódik fölénk. Csapadék ugyan nem várható, de feltámad az északnyugati szél. A nappali maximumok 20 és 22 fok között tetőzhetnek. Estére újból érdemes lesz vastagabban öltözni. Az amúgy is hűvös idő mellett az északnyugati szél csak rontani fog hőérzetünkön.

Vasárnap reggel sok lesz a felhő felettünk, de csapadék nem várható. A minimumok a felhős időnek köszönhetően 11 és 13 fok között alakulnak. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. Délelőtt fokozatosan felszakadozik a felhőzet és mindenütt kisüt a nap.

Baborac Brigitta fotója

Délután több órás napsütés várható, csak kevés felhő lesz felettünk. Az északnyugati szelet délután keleti, majd délkeleti váltja. A hőmérséklet az előző napokhoz képest pár fokkal visszaesik, de 20 fok körül marad.

Ameddig az a bizonyos meteorológus szem ellát, addig marad az enyhe időjárás. Hajnalban ködös, napközben pedig jobbára napos. A frontok a vasárnapin kívül messze elkerülnek minket. Hajnalonként hideg lesz, néhol 5 fok alá is hűlhet a levegő.

Kiemelt kép – Bognár Ildió