You are currently viewing Mikortól lesz esőmentes?

Mikortól lesz esőmentes?

Az elmúlt hetekben bepótolta a csapadék, amit egész nyáron elszalasztott. Van a térségben olyan hely, ahol már szivattyúzni is kell, belvíz van. Hamarosan aztán fellélegezhetünk!

A következő napok még nem lesznek felhőtlenek!

Walke Márti fotója

Vasárnap, hétfőn, a felhős idő mellett többfelé eredhet el az eső, de az elmúlt napokhoz képest már jóval kevesebb mennyiség eshet, sőt a zivataroktól is elköszönhetünk! Ezen a két napon igen erős lesz az északnyugati szél, de hétfőn már mérséklődni fog az esti óráktól. A minimumok maradnak 8-10 fok között, de a nappali maximumok 18 és 20 fok között alakulnak.

Kedden is még szeles időnk lesz, sok felhő lesz felettünk, de csapadék ezen a napon már nem várható. Az északnyugati szél viszont még élénk lesz. A hőmérséklet reggel 5-7, napközben 19-21 fok között alakul. Kedd hajnalban már számítanunk kell köd és pára foltokra, melyek a délelőtt folyamán feloszlanak.

Kora őszi idő a folytatásban!

Lohrencz Zsuzsanna fotója

Szerdától egy anticiklon alakítja időjárásunkat, mely előzetes modellelőrejelzések alapján vasárnapig kitarthat. Sok napsütés mellett hajnalban ködfoltok alakulhatnak ki, melyek a délelőtt folyamán feloszlanak. Napközben a fátyolfelhők mellett néhány gomoly megnövekedhet, de eső nem várható. A hajnalok hűvösek lesznek, így várhatóan a fázósabbaknak érdemes fűteni, a minimumok 4 és 6 fok között alakulnak. A délutánok 17 és 22 fok közötti intervallumokban alakulhatnak. Kora ősz veszi kezdetét.

Összefoglalva nyugodt napok érkeznek a jövő héten, reggel köd és párafoltokkal, hűvös idővel, de napközben folytatódik a kora őszi időjárás, a vénasszonyok nyara még várat magára.

Ha van egy kis szabad időnk, akkor érdemes kihasználni ezt a jó időt és sokat tartózkodni a szabadban, és elmenni kirándulni.

Kiemelt kép – Kuti Katalin