You are currently viewing Nem ússzuk meg az esőt!

Nem ússzuk meg az esőt!

A hét további felében is számítani kell csapadékra, de ennek ellenére enyhe lesz az idő. A hét végén többször elered, de érdemes kimenni a szabadba.

Péntek reggel erősen felhős, borult időre ébredhetünk. Gyenge eső kezdetben még előfordulhat, majd átmenetileg felszakadozik a felhőzet. A hőmérséklet minimuma 11 és 13 fok között alakul. A déli szél élénk lesz. A délelőtt második felében aztán újra beborul és elered az eső, de számottevő mennyiség nem várható.

Varga Dávid Attila fotója

Délután újból felszakadozik a felhőzet, de gyenge záporokra ekkor is készülnünk kell, érdemes magunknál tartani az esernyőt, esőkabátot. A kora délutáni órákban még élénk lesz a déli szél, majd fokozatosan mérséklődik. A hőmérséklet maximuma 20 és 22 fok között alakulhat, de a tartósan záporos tájakon lehet ennél picivel hűvösebb is. Késő esti óráktól aztán újból elered, számottevő eső várható!

Éjjel újra leszakad az ég!

Koborzán Prohászka Szilvia fotója

Szombaton hajnalban jelentős csapadékra készülhetünk, a térség nagy részén, mely a délelőtt folyamán mérséklődik. Az esős idő ellenére 13 és 15 fok közötti minimumokra készülhetünk, enyhe lesz a reggel. Az északnyugati szél mérsékelt lesz.

Az esős idő a kora délelőtti órákig tart, majd eláll, és felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. A szél délire-délnyugatira vált. A hőmérséklet átlépi a 20 fokot, enyhe lesz az idő. Délután csapadékra nem számíthatunk. Este északnyugat felől újra beborul, de esni továbbra sem fog. A minimumok 15 fokig csökkennek.

Vasárnap feltámad a szél – Lelkes Dominik fotója

Vasárnap reggelre megvastagszik a felhőzet és kisebb záporok előfordulhatnak, melyből számottevő mennyiség nem várható. A hőmérséklet minimuma 13 és 15 fok között alakul. Délelőtt marad a borús idő. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen élénkül meg.

Vasárnap délután közepesen felhős, záporos időre van kilátás. Az északnyugati szél megerősödik, sőt, néhol viharossá is fokozódik. A hőmérséklet maximuma 20 és 22 fok között alakul. Este folytatódik a csapadékos, szeles idő. A hőmérséklet 15 fokig hűl vissza.

Kiemelt kép – Varnyú Dénesné Pott Ágnes