You are currently viewing Komoly viharokkal érkezhet a front!

Komoly viharokkal érkezhet a front!

Jelenleg Baranya megyére még citromsárga a figyelmeztetés, de ezt várhatóan holnap a narancssárga felváltja! Komoly zivatarok érkezhetnek!

Mint azt 36 órás előrejelzésünkben elmondtuk, végéhez ér a nyárias idő, és nyugat felől egy MNSZ (Meleg Nedves Szállítószalag) érkezik, közben este északnyugat felől beszivárog a hidegebb levegő!

Horvát Vanessza fotója

Csütörtök délelőtt délnyugat-nyugat felől több hullámban érkezik csapadék záporok-zivatarok formájában! A komolyabb zivatarok a délutáni óráktól érkeznek, amik első modellfutások alapján főleg a térség középső és északi részét érinthetik. Csapadék a térség nagy részén lesz, de a nagyobb csapadék pénteken érkezik, szóval senki se érezze magát úgy, hogy kimarad, ugyanis pénteken és szombaton, sőt még vasárnap is lesz eső!

A zivatarok rendszerbe szerveződhetnek, illetve szupercella sem kizárt. Sajnos a kísérőjelensége főleg a nagyobb (2-5 cm közötti) jég, szélvihar (80-100 km/h), és ha még ez nem elég, kis területen villámárvíz is kísérheti a zivatarokat.

Nem csak heves zivatarok lehetnek!

Schidru Péter
Schidru Péter fotója

A térség déli felén viszont szelídebb zivatarok is végig vonulhatnak. Itt is lehet szélerősödés, felhőszakadás, sőt kisebb jég is!

Holnap egész nap készenlétben leszünk, és ha kell, akkor elindítjuk Percről-Percre rovatunkat is!

Kiemelt kép – Kovács Máté