You are currently viewing Szeles napok jönnek!

Szeles napok jönnek!

A hideg idő előtt még délnyugat felől meleg levegő érkezik. Feltámad a délnyugati szél, néhol erős, olykor viharos lökések is kialakulhatnak!

Laczkó Martin fotója

Szerda kora reggeli órákban már feltámad a délnyugati szél, ami az északnyugatról érkező hidegfrontnak köszönhető. Hajnalban még 12 és 14 fok várható. A délelőtt folyamán erősödik a szél, 40-50 km/h lökések várhatóak. Délelőtt jobbára erősen fátyolfelhők érkeznek, sőt néhol már megjelenhetnek a gomolyfelhők is. Délben megközelíthetjük a 30 fokot.

Délután északnyugat felől vastagabb felhők érkeznek, màr nem lesz zavartalan a napsütés. A délnyugati szél marad erős, de viharos lökések sem zárhatóak ki. A hőmérséklet 30 fok körül tetőzik.

Szerda éjjel még csak kevés helyen eshet!

Walke Márti fotója

Este a délnyugati szél nem mérséklődik, marad élénk, olykor viharos. Csapadék éjszaka csak kis eséllyel fordulhat elő, számottevő mennyiség nem várható!

Csütörtökön a hajnali óráktól már felhőátvonulásokra kell számítani, és ekkor megnő a csapadékhajlam is. Kezdetben csak kevés helyen, majd a délutánhoz közeledve egyre többfelé alakul ki zápor és zivatar. A hőmérséklet minimuma 17 és 19 fok között alakul. A délnyugati szél erős, olykor viharos lesz. A déli órákban a hőmérséklet elérheti a 25 fokot.

Kincses Krisztián fotója

Délután tovább melegszik a levegő, a kevésbé csapadékos tájakon 27 és 29 fok lehet a maximum. A délnyugati szél élénk, olykor viharos lehet. Egyre többfelé növekednek a magasba a gomolyfelhők a front érkezése előtt, labilissá válik a levegő és a záporok mellett néhol hevesebb zivatarok alakulhatnak ki. Zivatarok környezetében felhőszakadás (lokálisan 20-30 mm), jég (1-3 cm) és szél erősödés (60-80 km/h) várható.

Este megérkezik a front, a délnyugati szelet északnyugati váltja, és mérséklődik. Az éjszaka folyamán a záporokat-zivatarokat, csendes eső válthatja fel. A hőmérséklet 20 fok alá hűl.

Esős folytatás!

Farkas Szilvia fotója

Pénteken és szombaton szinte egész nap esni fog, kisebb-nagyobb megszakítással. Várhatóan a térség nagy része 10 mm feletti csapadékot is kaphat!

Kiemelt kép – Bauer Péter