You are currently viewing Szerdáig tart koranyár!

Szerdáig tart koranyár!

Érkezik a nagy betűs ősz, és a modellek alapján szerdától 5-7 napig biztosan marad a hűvös, esős, borult, olykor szeles időjárás. Megjegyeznénk, csütörtökön átmenetileg a naposabb időszakokban még lehet 25 fok feletti hőmérséklet. No, de lássuk a részleteket.

Kedden reggelre 10 fok köré csökken a hőmérséklet és többfelé képződhet pára- és ködfolt, amik délelőtt feloszlanak. Kezdetben kevés felhő lesz az égen, délelőtt sokat fog sütni a nap. Reggel még északnyugatias légmozgás várható, majd a nap második felére délkeletire vált, de marad mérsékelt.

Délután nyugat felől vastagabb felhők érkeznek, erősen felhős égbolt lesz a jellemző. Esni nem fog. A hőmérséklet az előző napokhoz kepést kissé emelkedik, 24-26 fok körüli maximumokat mérhetünk. A délkeleti szél mérsékelt lesz.

Szerdán feltámad a szél!

A hidegfront előtt meleg levegő kúszik be hazánkba, a legmelegebb órákban 30 fok is lehet! Ha azt hittük kellemes lesz a napunk, tévedtünk, ugyanis hajnalban feltámad a szél, és a délutánhoz közeledve erős, olykor viharos szélre van kilátás! Akár 55-65 km/h lökések lehetnek! Délelőtt még javarészt fátyolfelhők lesznek, majd fokozatosan megnőnek a gomolyfelhők, de esni estig nem fog.

A kora esti órákra már szinte teljesen beborul az ég, és a késő esti órákban megérkezik a hidegfront csapadékmezeje, többfelé elered az eső. Kezdetben záporok és zivatarok is kialakulhatnak.

Kacs Dávid fotója

Zivatarok környezetében felhőszakadásra (lokálisan 20-30 mm), jégre (1-2 cm) és viharos szélre kell készülnünk.

Ahogy átvonult a front, csillapodnak a zivatarok, helyét az eső veszi át. Csütörtök hajnalban aztán északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, eláll az eső. A délnyugati szelet többfelé kísérik viharos lökések, az Ormánságban lehet a legviharosabb a szél. Reggel még némi zápor előfordulhat. Néhány órás napsütésben hízhatunk, erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés. A csapadék érkezése előtt még a hőmérséklet 26-28 fok lehet!

A kora délutáni óráktól északnyugat felől beborul, a szél északnyugatira vált, és átvonul felettünk a második hidegfront is. Főleg térségünkben lehetnek zivatarok is, melyek akár hevesek is lehetnek! Jelentős csapadékra van kilátás csütörtök kora estétől kisebb nagyobb megszakításokkal egészen szombat estig! A hőmérséklet éjszaka 10-12, napközben pedig 17 és 19 fok között alakul, de nappal a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet!

Turi Eszter fotója

Vasárnap felszakadozik a felhőzet, de északnyugat felől több hullámban lehet készülni felhőátvonulásokra, melyből záporok előfordulhatnak. Az északnyugati szél viharos lesz!

Naponta többször fogunk érkezni frissítésekkel, hogy tájékoztassunk Benneteket akár frissebb információkkal!

Kiemelt kép – Farkas Szilvia