You are currently viewing Jövő héten megérkezik az ősz!

Jövő héten megérkezik az ősz!

Szinte óramű pontossággal érkezik a meteorológiai nyár utolsó napjaira a hidegebb, szelesebb, esősebb idő. Ideje elővenni a vastagabb őszi ruháinkat. No de mikor?

A hét első napjaiban egyre melegebb időben lesz részünk. Kevés lesz a felhő felettünk, sokat fog sütni a nap is. A hőmérséklet hétfőn míg hétfőn 25, kedden már 27, szerdán 29-30 fok is várható. Utóbbi nap tetőzik a meleg, éjjel északnyugat felől már eléri térségünket a hidegfront első hulláma.

Hétfőn és szerdán szeles lesz az idő, mindkét nap az északnyugati szél lesz a domináns, de viharos lökésekre csak szerdán számíthatunk, ekkor átmenetileg délnyugatira vált.

Farkas Szilvia fotója

Csütörtökön érkezik az első front!

Csütörtökön hajnalban érkezik az első hidegfront, egyre nagyobb lesz a csapadékhajlam, a záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak, néhol hevesek is. A hidegfront délelőtt átvonul felettünk, felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. A hőmérséklet 25 és 27 fok között alakulhat, párás lesz a levegő. Eddigi modellszámítások alapján a délután második felétől beborul az ég és délnyugat felől újabb csapadék érkezik. Megkezdődik a hőmérséklet csökkenése.

Pénteken egész nap borús, esős időnk lehet, többfelé hullhat jelentősebb mennyiségű eső. A hőmérséklet reggel csupán 10 fok körül alakul, míg napközben alig éri el a 15 fokot a maximumok. Az északnyugati szél élénk lesz egész nap.

Kiss Patrik fotója

Szombaton többször kezd rá az eső, napsütésben nem lesz részünk. A szél továbbra is élénk, olykor viharos lesz, ami ront majd hőérzetünkön, hajnalban 10 fok alá süllyed a hőmérséklet és nappal is csupán 13-15 fok várható.

Vasárnap már nem várható egész nap eső, de azért érdemes magunknál tartani az esernyőt, vagy esőkabátot, ugyanis északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a felhőátvonulásokból többször kell számítani záporokra. Estétől újra megvastagszik a felhőzet. A hőmérséklet reggel 7-9, míg napközben 14-16 fok között alakulhatnak.

Walke Márti fotója

Összefoglalva, markáns lehűlést tartogat a jövő hét második fele. Eddigi modell előrejelzések alapján jelentős mennyiségű csapadék sem kizárt, bár erről napról napra fogunk jelentkezni. A maximumok jócskán 20 fok alatt alakulnak, és az éjszakák is igen hűvösek lesznek! Érdemes elővenni a vastagabb ruhákat, illetve a fűtést is ellenőrizni, ugyanis úgy néz ki, hosszú távú lesz a hűvösebb időjárás.

Kiemelt kép – Szabó Zoltán