You are currently viewing Hidegfront érkezik!

Hidegfront érkezik!

Ma és csütörtökön a nap első felében még kellemes, amolyan későnyári időnk lesz, majd északnyugat felől egy hidegfront érkezik térségünkbe!

Szerdán és csütörtökön napközben nyárias idő várható. A fátyolfelhők mellett megjelennek a gomolyfelhők is, de csapadékra nincs kilátás egészen csütörtökön a déli órákig. Szerdán még változó irányú szélre van kilátás, majd csütörtökön napközben feltámad a déli szél, élénk, olykor erős lökések is lehetnek.

Csütörtökön reggel átmenetileg sok lesz a felhő felettünk, majd északnyugat felől felszakadozik és többfelé kisüt a nap. A hőmérő higanyszála egészen 30-32 fokig felkúszik, meleg lesz.

A délután második felétől északnyugat felől a hidegfront előterében labilizálódik a légkör és egyre magasabba törnek a gomolyfelhők, közben a fátyolfelhők is megérkeznek. Kezdetben elszórtan alakulhat ki zápor és zivatar, melyek kis területet érintenek csupán.

Felhőszakadás és viharos szél sem kizárt!

Kelemen Norbert fotója

A késő délutáni óráktól délnyugat felől egy összetettebb csapadékzóna érheti el a délnyugati határt, mely végig söpör térségünkön. Kiemelnénk, hogy a front csapadékmezőjének mozgása igen bizonytalan még, a jelenlegi modellfutásokból készült el a cikk, holnap estig még változhat a helyzet, ezért többször frissítjük bejegyzésünket!

A csapadékmezőt masszív zivatarok követhetik, viharossá fokozódik az északnyugati szél (60-90 km/h), felhőszakadás (15-25 mm) és kisebb jég (1-2 cm) és előfordulhat! Várhatóan igen gyorsan áthalad felettünk a csapadékmező, az éjféli órákban már északkelet felé el is hagyhatja a térséget.

Pénteken hajnalban még lehet némi eső, majd egész nap nyugodt, ám szeles időnk lesz. A hőmérséklet nem esik vissza még annyira, de már 30 fok alatti hőmérsékleteket mérhetünk. Az északi szél mérsékelt lesz. Késő délutántól nyugat felől újabb felhőzetnövekedés várható és éjjel újra eleredhet az eső.

Kiemelt kép – Wojciechowski Borbély Judit