You are currently viewing Több mint 36 000 villámcsapást rögzítettek az Egyesült Királyság területén alig 12 óra leforgása alatt

Több mint 36 000 villámcsapást rögzítettek az Egyesült Királyság területén alig 12 óra leforgása alatt

2022.09.04-én az ország nagy részén a zivatarokat villámcsapások és mennydörgések kisérték, többek között Délkelet-Angliában, Délnyugat-Angliában, Észak-Írországban, Walesben, illetve Kelet-Angliában.

Az ország nyugati partjának nagy részét lefedő sárga zivatarfigyelmeztetés hajnali 4 órakor jelentős fennakadás nélkül lejárt.

STEWART/WEATHER WATCHERS

Újra Sárga risasztás van érvényben az ország nagy részére kiadva a zivatarok miatt

Hétfő délután 2-kor és kedd hajnali 2 között Wales fele, Délnyugat- Anglia egyes részein, Dél- Anglia, Nyugat-Közép-Anglia és Északnyugat-Anglia másik sárga időjárási figyelmeztetése volt érvényben zivatarok miatt.

Az időjárási front előreláthatólag nyugat felől vonul végig az országon, a középső és déli területeket érintve, majd az éjszaka folyamán észak felé veszi az irányt.

GREG/WEATHER WATCHERS

A Met Office szóvivője, Oli Claydon szerint akár 80 mm-es eső is hullhat három óra alatt az időjárási figyelmeztető övezetben, és valószínűleg némi fennakadást okozhat.

„Az egész nyáron tapasztalt, hosszan tartó száraz időjárással és a magas nyomással szemben az őszi időjárás valószínűleg elég csapadékos lesz Angliában.

Oli Claydon

Claydon szerint a bizonytalan időjárás kedden és a hét hátralévő részében is folytatódhat, de hétvégére rendeződik.

Forrás: www.theguardian.com

Kiemelt kép: @KELIASPHOTOGRA1