You are currently viewing Hét közepéig tart a jó idő!

Hét közepéig tart a jó idő!

A hét közepéig kitart a késő nyári meleg, majd északnyugat felől egy hidegfront érkezik, mely magában nem hoz érdemi lehűlést, hanem majd csak, ami utána érkezik!

A hét közepéig marad a késő nyárias idő, szerdán és csütörtökön akár a 30 fokot is elérhetjük napközben. Keddtől csütörtök kora délutánig reggel fátyolfelhő, míg délután erőteljes gomolyfelhőképződés várható, de csapadékra nincs kilátás.

Csütörtökön hidegfront érkezik!

Kovács Máté
Kovács Máté fotója

Délután észak felől megnövekszik a felhőzet, de a hidegfront előterében már leszakadhat az ég, néhol hevesebb zivatarok sem kizártak. A zivatarokat felhőszakadás (20-30 mm), apróbb jég (1-2 cm) és szélerősödés várható, bár a szél a hidegfront érkezésével erőssé, olykor viharossá fokozódhat!

Pénteken ahogy írtuk is, nem fog lehűlni olyannyira a levegő, még mindig koranyárias értékeket mérhetünk. A felhőátvonulásokból több hullámban számíthatunk záporok és zivatarok kialakulására is. Az északi szél főképp a felhőátvonulás idejére megélénkül, olykor megerősödik. A maximumok 27 fok körül alakulnak.

Közelgő mediterrán ciklon!

Szabó Zoltán fotója

Pénteken késő délutántól délnyugat felől beborul és eddigi modell előrejelzések alapján egy mediterrán ciklon éri el térségünket, ami szombat kora délutánig a vendégünk lehet, majd északkelet felé el is hagyja Baranya megyét. Átmenetileg felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap, de a hőmérő higanyszála ekkor már csak 25 fok körüli értékeket mutathat.

Vasárnap várhatóan ez a ciklon visszapörög és a záporok mellett egy-egy zivatar is kialakulhat. A maximumok 22 és 24 fok között alakulhatnak, de a tartósan esős területeken 20 fok alatt maradhat a hőmérséklet. Az északi szelet többfelé kísérhetik élénk lökések!

Kiemelt kép – Karakai Zoltán