You are currently viewing Halálos földrengés Kínában!

Halálos földrengés Kínában!

Kínában nem ritka a földrengés, de ekkora erejű mégsem történik minden nap. Hétfőn reggel többeket álmában ért a rengés mely nagyon erősnek bizonyult!

Szecsuan tartományban reggel 6 óra 52 perckor a Richter-skála szerinti 6,6-os rengést mértek, mely nem is volt olyan mélyen, egészen pontosan 10 km.

Earthquake jelzése

Az állami televízió, a CCTV szerint Shimian megyében tizennégy, a közeli Luding megyében hét ember halt meg, több mint 30-an pedig megsérültek. Szecsuán tartomány fővárosában, Csengtuban és a közeli Csungkingban is megrázkódtak az épületek.

Többfelé járhatatlanok az utak – Forrás – Twitter

A földrengés földcsuszamlásokat okozott, aminek következtében több épület is súlyosan károsodott, egy 10 ezer lakosú városnak elment a telefonszolgáltatása, valamint az egyik hegyről legördülő sziklák teljesen elzártak egy városba vezető útszakaszt. – írja az Index.

Az áldozatok száma emelkedhet!

Több ezer katona segítik a mentők munkáját, túlélőkért kutatnak! Sajnálatos hírek szerint a halottak száma eléri az 50-et és ez emelkedhet, hiszen rengeteg ház összedőlt!

Utórengés Kelet-Tibetben!

13 óra 26 perckor egy 4,8-as utórengést mértek Kelet-Tibetben, mely elsődleges adatok alapján nem okozott károkat és halálos áldozatot sem!