You are currently viewing Ősziesen indul a szeptember!

Ősziesen indul a szeptember!

Már ma késő délutántól csapadékossá válhat időjárásunk, mely köszönhető egy északnyugat felől közeledő hidegfrontnak!  Jelentős mennyiségű eső eshet, erre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat!

Térségünktől északnyugatra tartózkodik az a hidegfront, mely ma késő délutántól végig söpör térségünkön. Az esős idő egészen csütörtök késő délutánig eltarthat, majd fokozatosan csökken a csapadékhajlam és kelet felé húzódik át az esős idő.

Bartek Adri fotója

A csapadékhullásban lehetnek szünetek is, akár 1 óra is eltelhet két csapadéktömb érkezése között, így lehetnek néhol szárazabb időszakok is. Borús lesz az idő, a nap egészen csütörtök késő délutánig nem fog kisütni. A hőmérséklet maximuma 17 és 20 fok között alakulhat, a tartósan csapadékos területeteken lehet a hűvösebb!

A hidegfront szelet is hoz magával, mely általában 45-55 km/h között lehet. A csapadék érkezése idején még előfordulhat a záporok mellett zivatar is, de heves eseményekre nem kell készülnünk. Kisebb felhőszakadás (10-20 mm), apró jég (1 cm) és szélerősödés azonban átmenetileg előfordulhat.

Csütörtök este kelet felé áthelyeződik a csapadék, Baranyában csaknem mindenhol eláll az eső, de gyenge szitálásra és egy-egy gyenge záporra még számíthatunk!ó az éjszaka folyamán!

Kiemelt kép – Kaposvári Tamás